Üreticiye kazandıracak

Üreticiye kazandıracak

Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, temelini atacakları Et-Süt Entegre Gıda Kompleksinin üreticiye de tüketiciye de kazandıracağını belirtti

Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, temelini atacakları Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi’nin üreticiye de tüketiciye de kazandıracağını belirtti. Konuk, “Üreticinin üretimini garantiye alacağız” dedi

 

Hayvancılık sektöründe de güçlü bir şekilde yer alan Konya Şeker, 203 milyon TL’lik yatırımı Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi’ni Konya’ya kazandırmaya hazırlanıyor. Konya Şeker iştiraklerinden PANAGRO Tarım ve Hayvancılık A. Ş. bünyesinde kurulacak dev tesislerin temeli Cuma günü Konya-Karaman yolu 17. kilometrede atılacak.

Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, kurulacak tesislerin, Konya’da hayvancılığı organize edeceğini, üretimi artıracağını ve vatandaşların sağlıklı et-süt ürünleri tüketmesini sağlayacağını bildirdi. Konya Şeker Tesisleri’nde çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda hayvancılık sektörünün önemine dikkat çeken ve Et-Süt Entegre Tesisleri hakkında bilgi veren Recep Konuk, gıda sektöründe ve tarımsal üretimde yaptıklarını hayvancılıkta da hayata geçirmek istediklerini bildirdi. Konya Şeker’in çiftçinin ürettiği diğer ürünlerle de ilgilendiğini örnekleriyle anlatan Recep Konuk, Damla Sulama, Entegre Patates ve Yem Tesisleri’nin bu şekilde doğduğunu bildirdi. “Konya Şeker, her yaptığı ile öncelikle üreticinin ürününü garantiye aldı” diyen Konuk, şunları söyledi: “Biz Konya Şeker olarak üreticinin diğer ürünü olan hayvansal üretim alanında da açığa düşülmemesi için, etin ve sütün bir arada bulunduğu en büyük tesisi Konya’ya kazandıracağız. Üreticinin üretimini garantiye alacağız. Büyük bir garanti ağını da bununla birlikte oluşturmuş olacağız. Tesislerimiz hem helal kesim yapacak, hem de hijyende dünya standartlarını uygulayacak.”

GÜNDE BİN TON SÜT ALIMI, 4 BİN 200 HAYVAN KESİMİ

Hayvancılıkta dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı amaçladıklarını bildiren Recep Konuk, hayvancılık alanındaki yatırımları ile birlikte 50 bine yakın ailenin hayvancılıktan geçineceğini, 2 bin civarındaki personelin de doğrudan istihdam edileceğini dile getirdi. Kurulacak tesislerde günlük 4 bin 200 baş hayvan kesileceğini açıklayan Konuk, “Tesislerimiz bütün ülkemize hizmet verecek. Türkiye’nin dört bir yanından hayvan satın alacağız. Konya Şeker üretmeye, yatırım yapmaya devam edecek. Üretirken de doğal kaynakları tüketmeyecek, ağaçlandırma çalışmalarımızda olduğu gibi çevreye kazandıracak” diye konuştu. Konuk, tesislerde işlenmek üzere günde bin ton süt satın alacaklarını da vurguladı.

Tarıma yan gözle bakılmamasını isteyen Recep Konuk, bir soru üzerine tarım ve hayvancılık alanında önemli desteklemelerin bulunduğunu, ancak daha iyisinin de olabileceğini açıkladı. Konya Şeker’in yatırımlarının bazı büyük grupları rahatsız ettiğini dile getiren Konuk, yılda yaklaşık 150 bin ton sıvı şeker üretiminin bu rahatsızlığın kaynaklarından birisi olduğunu bildirdi. Dünya devleri kadar üretim yaptıklarını kaydeden Konuk, kurmayı hedefledikleri Orta Anadolu Teknoloji Üniversitesi için bütün hazırlıkları tamamladıklarını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.