Ürdünlü turisti otobüsten attılar

Ürdünlü turisti otobüsten attılar

Bugüne kadar çok sayıda skandal ile gündeme gelen Metro Turizm, bu kez de biletli turisti otobüsten indirdi. Eskişehir’den Konya’ya gelmek için Metro Turizm’den bilet alan Omar K. isimli Ürdünlü turist şoför tarafından otobüsten atıldı

Bugüne kadar çok sayıda skandal ile gündeme gelen Metro Turizm, bu kez de biletli turisti otobüsten indirdi. Eskişehir’den Konya’ya gelmek için Metro Turizm’den bilet alan Omar K. isimli Ürdünlü turist şoför tarafından otobüsten indirildi. Eskişehir’den Konya’ya gelmek için Metro Turizm’den bilet alan Ürdünlü Turist Omar K. şoför tarafından otobüsten atıldı. Ürdünlü turist Omar K. şoför tarafından seyahat belgesi bahanesiyle otobüsten indirildi. Omar K.’nın ödediği 70 TL’lik bilet ücreti de iade edilmedi.

f73217fe-ff74-4990-bd3c-0399063fffc9.jpg

 

Ürdünlü genç durumu polise ve Eskişehir Belediyesi zabıtasına bildirmesine rağmen kendisine yardımcı olunmadı. Polis memurları seyahatinde bir engel olmadığına dair bilgi de verse şoförü ikna edemedi.

70 TL’LİK ÜCRETİ İADE EDİLMEDİ

Durumu Metro Turizm Müşteri hizmetlerine bildiren Ürdünlü turist Omar K.,’ya whats app ihbar hattı üzerinden mesaj geldi.  Müşteri hizmetleri tarafından gönderilen mesajda, “Yaşadığınız durumla ilgili araştırma yapılıyor. Bize Türkiye numarası üzerinden dönüş yapabilir misiniz? Böyle bir durumla karşılanmanızı hiç istemezdik. Gerekli uyarılar ve işlemler konusunda sizi bilgilendireceğiz ve size geri dönüş yapacağız. Sizin memnuniyetiniz bizim önceliğimiz” denildi. Fakat; mesaja rağmen Ürdünlü gencin 70 TL’lik bilet ücreti iade edilmediği gibi kendisinden resmi bir özür de dilenmedi.

4c375167-aeae-4fa5-9c59-e5766ce44c74.jpg

İNSANLARIN ÖNÜNDE RENCİDE EDİLDİM

Konya’ya başka bir turizm şirketiyle geldiğini dile getiren Ürdünlü Omar K., “Türkiye’de böyle bir şey yaşayacağım aklıma gelmezdi. Ben Türkiye’de 4 yıl mimarlık okudum. Hiçbir olumsuz durumla karşılaşmadı. Turizm şirketinin şoförü beni mülteci sandı galiba. Bana karşı tavrı çok kabaydı. İnsanların önünde beni rencide etti. Aynı turizm şirketinin diğer elemanları bile durumdan rahatsız oldu. Ama şoförü kimse ikna edemedi. Bu yaşadığım olay gerçekten utanç verici bir durumdu. Uğradığım  haksızlığı polise ve zabıtaya bildirdim. Onlar da seyahat etmen de bir sakınca yok. Sonra başka bir firmadan otobüs bileti alarak, Konya’ya geldim. Türkiye ile Ürdün arasında 90 günlük vize serbestliği var. Türkiye’de 90 gün kalma hakkım var. Beni Suriyeli veya Afganistanlı bir sığınmacı değilim. Metro Turizm’den ücretimin iade edilmesini ve özür dilenmesini istiyorum” dedi.

Türkiye’nin kendisi için özel bir ülke olduğunu dile getiren Omar K., “Bu ülkede öğrencilik yaptım. Türkiye’nin Filistin halkının yanında olduğunu çok iyi biliyorum. Böyle bir olay yüzünden Türkiye’ye olan sevgim hiç azalmayacak. Türkiye ve Türk milleti benim için çok özel. Başka insanların aynı sıkıntıları yaşamasını istemiyorum” diye konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.