Türkiye'de 9 meşhur kasap ve restoranda 'tek tırnaklı hayvan eti' tespit edildi! İşte isimleri

Türkiye'de 9 meşhur kasap ve restoranda 'tek tırnaklı hayvan eti' tespit edildi! İşte isimleri

Türkiye genelinde gıda güvenliğinin sağlanması için çalışmalara son hız devam ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından taklit ve tağşiş yapan mekanların isimleri paylaşıldı. 9 meşhur kasap ve restoranda tek tırnaklı hayvan eti tespit edildi.

Türkiye'de zaman zaman gündeme gelen gıda güvenliği için çalışmalara hız verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı bundan sonra gıdada hile yapan işletmelerin isimlerini anlık olarak açıklayacağını duyurdu.

et-3.webp

Söz konusu kararın ardından bugün ilk liste yayımlandı. Bahsi geçen listede şoke eden detaylara yer verildi. Türkiye genelinde 9 kasap ve restoranda tek tırnaklı hayvan eti tespit edildi. Bahsi geçen mekanların isimleri paylaşıldı. Listede meşhur kasap ve restoranların olması dikkatlerden kaçmadı.

et-2.webp

TEK TIRNAKLI HAYVAN ETİ NEDİR?

At, eşek, domuz ve zebra başta olmak üzere bu hayvanların melezleri olan katır, bardo ve zebroit gibi hayvanların tırnak yapısı bütün bir parçadan oluşur. Bu tırnak yapısı, tek tırnaklı olarak adlandırılıyor. Dana eti içerdiği iddia edilen ürünlerde 'tek tırnaklı hayvan eti' tespit edilmesi sıklıkla karşılaşılan bir durum.

tek-tirnakli.jpg

LİSTEDE YER ALAN MEKANLARIN İSİMLERİ

Türkiye'de tek tırnaklı hayvan eti tespit edilen mekanlar Ankara, Bolu, Mersin, Bursa, Zonguldak, İzmir ve Sakarya'da faaliyet gösteriyor. Bahsi geçen işletmelerin isimlerini bakanlık resmi internet sitesinden paylaştı.

İşte o mekanlar:

ekran-goruntusu-2024-10-02-121146.png

Kaynak:Haber Merkezi