Konya'da salatalığın kilosu 45 lira oldu! Vatandaş birbirine girdi

Konya'da salatalığın kilosu 45 lira oldu! Vatandaş birbirine girdi

Konya'da havalar soğumaya başlarken, sebze ve meyve fiyatları da artışa geçti. Pazarda, manavda ve marketlerde fiyat artışının en fazla yaşandığı ürün ise salatalık oldu. Vatandaş pazarda tartıştı.

Konya'da havalar soğumaya başlarken, sebze ve meyve fiyatları da artışa geçti. Pazarda, manavda ve marketlerde fiyat artışının en fazla yaşandığı ürün ise salatalık oldu. Geçtiğimiz haftalarda kilosu 15-20 liraya satılan salatalık, bugün pazarlarda dahi 40-45 liradan satışa sunuluyor.

online-satis.png

HAL FİYATIYLA MARKET FİYATI ARASINDA UÇURUM!

Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da hayat pahalılığı sonbaharın gelmesiyle birlikte yeniden artışa geçti. Pazar ve market fiyatları cep yakmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Konya'da kilogram fiyatı 15 ile 20 TL arasında değişen salatalığın kilogram fiyatı 45 liraya dayandı. Sadece marketlerde değil, pazarda da fiyatlar yükseldi. Konya'da Meyve ve Sebze Hali'nde muhtelif salatalığın çıkış fiyatı 20 ile 37 lira arasında değişirken, silor salatalık çıkış fiyatı da 25 ile 40 lira arasında değişiyor.

hal-cikis-fiyati.png

SALATALIKTA MEVSİM TARTIŞMASI: YAZIKLAR OLSUN

Salatalıkta olduğu gibi birçok üründe fiyatlar yükselişe geçti. Önceki gün Yazır'da kurulan Salı Pazarına giden bir vatandaş, “Fiyatlar aşırı yükselmiş. Geçen haftalarda salatalığın kilogram fiyatı 20 liraydı. Bugün 40-45 lira diyorlar. Hem de yerli salatalığa. Bilseydik bu kadar zam geleceğini geçtiğimiz haftalarda biraz daha fazla salatalık alırdık. Daha bu mevsimde salatalık 45 lirayı gördüyse, kışın kim bilir ne kadar olacak? Şimdi bunu söylediğim için 'kardeşim sen de her şeyi mevsiminde tüket' diyecekler. Onlara da sadece şunu söylerim. Artık bu işin mevsimi falan yok. Vakti olsa da olmasa da Türkiye artık çok pahalı bir ülke. İnsanların alım gücü bitmiş hala mevsim diyorlar. Yazıklar olsun” dedi.

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum