Üniversitesporda düşündüren yenilgi

Üniversitesporda düşündüren yenilgi

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Liginde mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesinde lider Genç Telekom karşısında alınan yenilginin üzüntü ve şoku yaşanıyor

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi’nde lider Genç Telekom karşısında alınan yenilginin üzüntü ve şoku yaşanıyor. Rakibi karşısında oyunun büyük bölümünde üstün olan hatta üçüncü periyodun ilk 5 dakikasında farkı 18 sayıya kadar çıkartan sarı-mavililer, periyodun kalan 5 dakikasında sadece 2 sayı üretip rakibin farkı kapatmasına engel olamayınca ve son periyoda da kötü başlayınca maçtan 86-78 mağlup ayrıldı. 18 sayı ile öne geçtikleri maçı kaybetmenin şokunu yaşadıklarını dile getiren yöneticiler, “Hayal kırıklığına uğradık. Takımımız rakipten çok daha güçlü ve tecrübeli ama kaybeden taraf olduk” dediler.

 

Torku Selçuk Üniversitesi Transferden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Arıkoğlu, Final Gençlik maçından sonra Genç Telekom karşısında da final periyotlarını iyi oynayamadıklarını belirterek, “Elbette takım olarak sıkıntılarımız var. Hazırlıklara geç başlamış ve yaz dönemini iyi değerlendirememiş olmamız sebebiyle kondisyon anlamında sıkıntılarımız var. Ama bu takımın tamamına yakınının Birinci Lig tecrübesi var. Bu tür maçların altından çok daha kolay kalkmamız gerekiyordu. Ne yazık ki Final Gençlik maçında olduğu gibi maçın sonlarında oyundan düştük. Ne savunmada ne de hücumda varlık gösterebildik. Özellikle 18 sayı öne geçtikten sonra maçı koparmamız gerekirken el frenini çekip rakibin 27-2’lik serisine izin verdik. Yönetim olarak teknik kadro ve oyuncularla görüşüp sorunun nedenlerini irdeleyeceğiz. Bu sezon Final Four olmadığı için lig sıralaması çok önemli. Bunun için bu tür maçları kazanmamız şart” dedi. Ayrıca kulübe yakın kaynaklardan elde edilen bilgiler ışığında sarı-mavili temsilcimizin kiralık olarak kadroya birkaç tane önemli takviyeler yapacak ve bunun için de girişimler bu hafta itibariyle başlayacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.