Üniversitespor döndü

Üniversitespor döndü

Uşaktaki turnuvanın son maçında Beykoz ile karşılaşan Üniversitespor, Konyaya döndü. Lige kadar hazır duruma gelmenin hesaplarını yapan temsilcimiz, yabancı arayışlarını sürdürüyor

Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde mücadele edecek temsilcimiz Selçuk Üniversitespor’da hem lig hazırlıkları, hem de transfer çalışmaları devam ediyor. Uşak’ta düzenlenen 2. Muratbey Cup Basketbol Turnuvası’nda güç deneyen sarı-mavililer ilk gün Uşak Belediyesi ve ikinci maçta da Gelişim Koleji’ne mağlup olurken, dün de Beykoz ile kozlarını paylaştı. Sarı-mavili temsilcimiz bu maçın ardından Konya’ya dönerken, sporculara bir gün izin verildi. Çalışmalar iznin ardından 19 Mayıs Spor Salonu’nda yeniden başlayacak.

Uşak’ta katıldıkları turnuvayı değerlendiren Üniversitespor Menajeri Yaşar Berber, takımdaki eksikliklerin oyunlarını etkilediğini söyledi. Turnuvada alınan skorların önemsiz olduğunu belirten Yaşar Berber, “Bu tür turnuvalar takımlara faydalı oluyor. Bizde buraya eksiklerimizi görme adına geldik. Mesela bir Çağlar burada kendini buldu, çok iyi bir performans sergiledi. Tabi eksik oyuncuların olması da oyunumuzu etkiledi. Özel maçlardaki asıl amacımız takım oyununu oturtmak ve bunun için de çalışmalar sürüyor” diye konuştu.

Lig hazırlıklarının yanı sıra transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Menajer Yaşar Berber, yabancı transferinde herhangi bir gelişme olmadığını ve arayışların devam ettiğini söyledi. Berber, “Transfer komitemiz bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Kısa zamanda iyi bir yabancıyı takıma kazandırmak istiyoruz” dedi. Öte yandan lig çalışmalarına Konya’da devam edecek olan Üniversitespor, önümüzdeki hafta sonunda Pamukkale ile özel maçta karşı karşıya gelecek.

TÜRKİYE KUPASINDA PROGRAM BELLİ OLDU

Öte yandan Konya’nın da içinde bulunduğu Teknosa Türkiye Kupası Eleme Grupları’nda 17 müsabaka D Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. 7 karşılaşma ise banttan basketbol severlere ulaşacak. 2009-2010 sezonunda 25.’si düzenlenecek olan Teknosa Türkiye Kupası Eleme Grupları’nın maç programı belli oldu. Konya Bursa, Mersin ve İzmir’de oynanacak eleme grubu maçlarında, karşılaşmalar, Konya’da Selçuk Üniversitesi Spor Salonu, Bursa’da Atatürk Spor Salonu, Mersin’de Edip Buran Spor Salonu, İzmir’de ise Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanacak. Teknosa Türkiye Kupası Eleme Grupları’nda 17 müsabaka D Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. 7 karşılaşma ise banttan basketbol severlere ulaşacak.

Konya’da oynanacak olan C Grubu müsabakalarının fikstürü ise şöyle: 10 Ekim Cumartesi 14.00 Galatasaray -Pınar Karşıyaka 16.15 Mersin BB-TOFAŞ. 11 Ekim Pazar 13.15 TOFAŞ-Galatasaray 15.30 Pınar Karşıyaka-Mersin BB. 12 Ekim Pazartesi  13.45 Pınar Karşıyaka-TOFAŞ 16.00 Mersin BB-Galatasaray. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak grup maçları sonunda ilk iki sırayı alan takımlar, 19-20 ve 21 Şubat 2010 tarihlerinde organize edilecek Sekizli Final karşılaşmalarında oynama hakkı elde edecekler. Sekizli final mücadeleleri sonunda rakiplerini eleyerek mutlu sona ulaşacak takım, 25. Türkiye Kupası’nın sahibi olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.