Üniversite-Ormanspor

Üniversite-Ormanspor

Potada 2. Lig fikstürü çekildi. Geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligine averajla veda eden ve yoluna devam etme kararı alan sarı-mavili temsilcimiz Üniversitesporun ilk rakibi ise Ormanspor

Basketbol erkekler 2. liginde fikstür çekildi ve A grubunda yer alan temsilcimiz Üniversitespor ilk maçını iç sahada Ormanspor ile oynayacak. İstanbul’da gerçekleştirilen fikstür çekimine Basketbol Federasyonu yetkilileri ve kulüp temsilcileri katıldı. Yeni sezonda 24 takımın mücadele edeceği lig, 12 Ekim'de başlayacak ve (A) ile (B) olmak üzere iki grupta 12'şer takım yer alacak. Deplasmanlı iki devreli lig usulüne göre gerçekleştirilecek yeni sezon 22 hafta sürecek. Gruplarında ilk 8 sırayı alan takımlar play-off turunda mücadele etmeye hak kazanacak.

Lig statüsüne göre, eleme turu müsabakalarında 2 galibiyet alan 8 takım, çeyrek finale yükselecek. Play-off turunda final grubuna yükselebilmek için takımların yine 2 maçı kazanması gerekecek. Dört takımın bir üst tura yükseleceği TB2L final grubunda müsabakalar, federasyonun belirleyeceği iki ayrı il merkezinde bir hafta arayla çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Final grubu müsabakaları sonucunda ilk 2 sırayı alan takımlar, 2010-2011 sezonunda Beko Basketbol Ligi'ne yükselme başarısı gösterecek.

Yapılan kura çekimine göre, Selçuk Üniversitesi, Beykoz, Final Gençlik, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gelişim Koleji, Ormanspor, Düzce Gençlik, Trabzonspor, Vestel, Pertevniyal ve Yeni Nesil takımları (A) Grubu'nda mücadele edecek. (B) Grubu'nda ise Akçakoca Poyraz, Akhisar Belediye, Erçelik Pamukkale Üniversitesi, FMV Işıkspor, Genç Banvitliler, İTÜ, Olin Gençlik, Optimum TED Ankara Kolejliler, Tenis Eskrim Dağcılık, Uşak Belediyesi, Genç Telekom ve Yeşilyurt takımları yer aldı.

Basketbol 2. liginde ilk hafta maçları pqrogramı ise şöyle. A Grubu:Beykoz-Final Gençlik İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Vestel. Hacettepe Üniversitesi-Gelişim Koleji. Trabzonspor-Pertevniyal. Düzce Gençlik-Yeni Nesil. Selçuk Üniversitesi-Ormanspor. B Grubu:FMV Işıkspor-Akçakoca Poyraz. Yeşilyurt-Akhisar Belediyesi. Genç Telekom-Uşak Belediyesi. Olin Gençlik-Tenis Eskrim Dağcılık. Erçelik Pamukkale Üniversitesi-İTÜ. Genç Banvitliler-Optimum TED Ankara Kolejliler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.