Üniversite öğrencileri şivlilik heyecanı yaşadı

Üniversite öğrencileri şivlilik heyecanı yaşadı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Divan-ı Lügati't Türk Topluluğu, Türkçe Öğrenci Topluluğu ve Klasik Türk Edebiyatı Topluluğu tarafından “Şivlilik Vakti” programı düzenlendi.

Programa NEÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Özkan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi ortak alanında düzenlenen etkinlikte ‘Üç aylar’ın başlangıcında Konya’nın geleneklerinden şivlilik ve pişi dağıtımı yapıldı. Kur’an tilaveti ile başlayan etkinlik, şivliliğin gelenek içerisindeki yeri ve önemine dair tanıtıcı bir konuşma ile devam etti.

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Klasik Türk Edebiyatı Topluluğu Başkanı Zeynep Şule Altuntaş, “Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü bünyesinde kurulan, Klasik Türk Edebiyatı Topluluğu, Dîvânu Lügâti’t-Türk Topluluğu ve Türkçe Topluluğu olarak düzenlediğimiz ‘Şivlilik’ etkinliği ile hem Konyalı hem de şehir dışından gelen öğrenci arkadaşlarımızla birlikte üç ayların gelişini kutladık. Şivlilik kültürüne yabancı olan arkadaşlarımıza, ufak bilgilendirme ile birlikte şeker ve pişi ikramında bulunduk. Geleneğimizin unutulmaması ve nesilden nesle aktarılması amacıyla başlattığımız bu etkinlik öğrenci arkadaşlarımız tarafından yoğun ilgi ile karşılandı” ifadelerine yer verdi.

HÂLİD ŞEN

img_7603.jpg

2162757a-b2ce-4ac4-adca-8f4f220ca5c8.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.