Konya Adana yoluna yeni cezaevi yapılıyor! Bitiş tarihi belli oldu

Konya Adana yoluna yeni cezaevi yapılıyor! Bitiş tarihi belli oldu

Türkiye'nin en büyük cezaevlerinden birinin yapıldığı Konya'da 'Cezaevi İnfaz Kurumu Kampüsünün' ayrıntılarına Merhaba Gazetesi ulaştı. Eylül 2021 itibarıyla başlanan projenin yüzde 65'i tamamlanırken, 2026 yılı sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Konya'da uzun yıllardır hizmet veren E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu kapasite fazlasıyla hizmet veriyor. Bu problemi ortadan kaldırmak adına ise şehre yeni bir cezaevi infaz kurumu inşa ediliyor. Kampüs şeklinde olacak Konya Cezaevi İnfaz Kurumu, geniş kapsamlı bir proje olacak. Projenin üçte ikisi tamamlandı. Bu projenin güncel durumuna ve ayrıntılı bilgisine Merhaba Gazetesi ulaştı.

7-001.jpgE tipi cezaevinin kapasitesi yetersiz kalıyor

2021'İN EYLÜL AYINDA 1121 GÜN VERİLMİŞTİ!

2017 yılında yapımına başlanacağı söylenen ancak planlamaların tutmadığı Konya Cezaevi İnfaz Kurumu Kampüsü için ihaleye 30 Aralık 2020 tarihinde çıkıldı. 16 firma proje için teklif verdi, bir firma işi aldı. Projede yerli istekli lehine yüzde 15 fiyat avantajı da uygulandı. Projenin sözleşmesi ise 5 Ağustos 2021 tarihinde imzalandı. İmzalar atıldıktan hemen sonra yüklenici firma, eylül ayında çalışmalara başladı. İşin bitişi için 1121 gün verilmişti.

img-2637.jpgEski cezaevinden bir görüntü

ADANA YOLU 10. KİLOMETRESİNE YAPILIYOR

Merhaba Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre Konya Cezaevi İnfaz Kurumu Kampüsünün tamamlanma yüzdesi yüzde 65 oldu. Ereğli Yolu, Tatlıcak mevki civarına yapılan yeni cezaevi kampüs şeklinde inşa ediliyor. Adana Yolu 10. kilometrede 2 L tipi kapalı ceza infaz kurumu, 1 açık ceza infaz kurumu, 1 kadın ceza infaz kurumu ve lojmanların yer alacağı büyük projede çalışmalar aralıksız devam ediyor.

konya-cik-y-05.jpgYeni cezaevinin ilk fotoğrafları Merhaba'da-1

LOJMANLARIN 13'ÜNÜN KABA İNŞAATI TAMAMLANDI

Edinilen bilgilere göre lojmanların 13 tanesinin kaba inşaatı tamamlandı, diğer lojmanların ise temel ve temel üstü inşaat aşamasında olduğu öğrenildi. Cezaevinin içinde ibadethane ve mahkumların çeşitli sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak bölümler de yer alacak.

konya-cik-y-06.jpg

Yeni cezaevinin ilk fotoğrafları Merhaba'da-2

2 YIL SONRA TESLİM EDİLMESİ PLANLANIYOR

Türkiye'de 48 ilde yeni cezaevleri yapılıyor. Bu kapsamda Konya'ya yapılan Cezaevi İnfaz Kurumu Kampüsünün maliyeti bakımından Türkiye'nin 9. büyüklüğü bakımından da 12. si olacağı biliniyor. 1 milyar 500 bin TL olduğu belirtilen proje için 2023 yılında toplamda 950 milyon TL harcandı. 2024 yılı yatırım programında da projeye 200 milyon liralık bütçe ayrıldı. Projenin 2026 yılı sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor. Oysa projenin planlamalara göre 2024 yılında tamamlanacağı öngörülüyordu. Çalışmaların 2021 yılında başladığı Konya Cezaevi İnfaz Kurumu Kampüsü projesinde bitiş için 2 yıl sonrası işaret edildi.

2024-yatirim-butcesi-001.pngYatırım için 2024 yılında ayrılan bütçenin belgesi

KULU ADLİYESİ ÖNÜMÜZDEKİ AY TESLİM EDİLECEK

Ayrıca Kulu Adliyesi ile ilgili de Merhaba Gazetesi ayrıntılara ulaştı. Kulu yeni adliye binasının inşaatı toplamda 4 bin 507 metrekareden oluşuyor. Adliyenin inşaat çalışmaları bitirildi. Kulu Adliyesi'nin 1 ay sonra yani kasım ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum