Üniversite Lig’i bekliyor

Üniversite Lig’i bekliyor

Yarın sezonun açılış maçında sahasında Ormansporu konuk edecek Selçuk Üniversitespor zorlu maçın hazırlıklarını bugün tamamlayacak. Sarı-mavili ekip daha sonra kampa girecek

Türkiye Erkekler Basketbol 2.Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, cumartesi günü kendi sahasında oynayacağı Ormanspor maçının hazırlıklarını bugün tamamlıyor.  Sezonun ilk haftasına dahil maçta kendi sahasında ve seyircisi önünde Ankara ekibi Ormanspor’u ağırlayacak olan sarı-mavililerde tüm hesaplar galibiyet üzerine kuruluyor.
Lige yoğun antrenmanlarla hazırlandıklarına dikkat çeken Baş Antrenör İsmail Beleş; “Takım geçen yıl küme düştükten sonra psikolojik yıkım yaşadı ve bunu atlatmak da kolay olmadı. Uzun bir bekleyiş ve belirsizliğin ardından ağustos ayı sonunda çalışmalarımıza başladık. Rakiplerimiz ise ağustos ayı başında startı verdiler. Selçuk Üniversitesi olarak rakiplerimizle aramızda oluşan yaklaşık 1 aylık açığı kapatma adına ekstra çalışmalar yaptık. Herkes 2 idman yaparken biz 3 idman yaptık. 45-50 günlük yoğun ve yorucu sezon hazırlıklarının ardından da lige başlıyoruz. Genç ve tecrübeli oyuncuların harmanlandığı bir takımız. Ama ekibime güveniyorum” dedi.
Lige galibiyetle başlamak istediklerine dikkat çeken Beleş, “Çok güçlü takımların yer aldığı grupta mücadele edeceğiz. Sezona galibiyetle başlamak çok önemli. Ormanspor’u yenerek moral kazanmak istiyoruz. Rakibimiz gerçekten iyi ve oturmuş bir kadroya sahip; ancak saha ve seyirci avantajı bizde. İnşallah cumartesi günü her şey istediğimiz gibi gelişir ve kazanan taraf oluruz” diye konuştu. Selçuk Üniversitesi-Ormanspor maçı cumartesi günü saat 16.00’da Torku 19 Mayıs Arena’da oynanacak. Üniversite yönetimi bu maça özel prim verme kararı aldı. Yöneticiler, “Takımımız kazansın biz de ne gerekiyorsa yapacağız. Taraftarımızın da vereceği destekle bu maçı kazanacağımıza inanıyoruz. Tüm sporseverleri maça bekliyoruz” dedi.
YUNUS AKÇAY, ÜNİVERSİTE’DE
TB2L’deki temsilcimiz Selçuk Üniversitesi geçen sene Antalya Büyükşehir Belediyesi takımında yer alan Yunus Akçay ile anlaştı. Bu hafta sonu başlayacak olan lig öncesi kadrosunu güçlendirmek için Amerikalı ve Türk oyuncu arayışını sürdüren Sarı-mavili ekibin yöneticileri 2005-08 sezonlarında Darüşşafaka’da, 2008-09 sezonunda ise Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde oynayan 1989 doğumlu oyuncu ile bir yıllık anlaşma imzaladı. Genç oyuncunun Ormanspor maçında teknik kadronun şans vermesi halinde forma giyeceği ifade edildi. Öte yandan Selçuk Üniversitesi, yabancı oyuncu arayışlarında da sona geldi. Sarı-mavililer, ismi açıklanmayan yabancı bir oyuncu ile el sıkıştılar. Amerikalı olduğu öğrenilen bu oyuncunun herhangi bir aksilik çıkmaması durumunda Pazar günü Konya’ya geleceği öğrenildi. Bu oyuncunun ismi maç günü açıklanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.