Üniversite kantininde roket denemesi ilgi çekti

Üniversite kantininde roket denemesi ilgi çekti

KTO Karatay Üniversitesi Makina Mühendisliği’nde okuyan Mehmet Rahat isimli öğrencinin “Mini Turbojet Motoru” bitirme projesi ile ilgili paylaştığı video görenlerin beğenisini topladı.

KTO Karatay Üniversitesi Makina Mühendisliği’nde okuyan Mehmet Rahat isimli öğrencinin “Mini Turbojet Motoru” bitirme projesi ile ilgili paylaştığı video görenlerin beğenisini topladı. Öğrencinin roketi üniversite kantininde yapması ise “İş güvenliği” nedeni ile eleştirildi.

Dakikada 20 bin devir olarak yaptıkları roketin sadece kompresörünü hazır aldıklarını, diğer kısımlarını kendisinin imal ettiğini ifade eden Mehmet Rahat, “Roketimizin çapı 14,4 cm, uzunluğu 29 cm. 20.000 RPM de çalışıyor. Parçaların çoğunu CNC ile işledik; dış şase, yanma odası ve nozulu da lazer sac kesimi ile kestikten sonra büküp kaynattık” dedi.

Paylaşılan videoda Mehmet Rahat isimli öğrenci ve arkadaşlarının yapılan roketi okul kantininde çakmak ile çalıştırdıkları ve yüzlerindeki mutluluk görülüyor.

Paylaşılan video ile ilgili tepkilerden bazıları ise şu şekilde: “Şu gözlerdeki heyecan duygusunu hissettiniz mi? İşte bu sönmediği sürece her şey yapılabilir. Tebrikler. Çabanız harika ancak biraz emniyet lütfen! Kantinde çakmak gazı ve ocak çakmağı ile tahta sehpaya bağlı bir ortamda gösterim yapmak, hele 20.000 rpm de dönen parçalar ile… Herhangi bir fırlama/kırılmada büyük tahribat ve yaralanma oluşabilir. Tebrik ederim. Fakat bu gösteriyi üniversitenin ögrenci kantini gibi herkesin gelip geçtiği kontrolsüz bir ortamda yapmak ne kadar doğru? Üniversitede atölyeniz yok mu? Neden bu testi atölyede yapmadınız? İş güvenliği dersi aldınız mı?”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.