MEGA’da öğrenciler  trafik kurallarını öğrendi

MEGA’da öğrenciler trafik kurallarını öğrendi

Meram Belediyesinin, ödüllü ve örnek eğitim projesi Meram Gelişim Akademisi (MEGA) yeni eğitim dönemine KOP Doğa Okulu ve Trafik Eğitimleri ile başladı.

Berlika Parkı’nda trafik eğitimlerine katılan 4. sınıf öğrencileri, trafik polisleri ve eğitmenlerinin gözetiminde trafik kurallarını öğrendiler. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü uzmanları tarafından verilen eğitimler çerçevesinde öğrencilere hem teorik hem de pratik bilgiler sunuldu. Konferans salonunda teorik trafik eğitimi alan öğrenciler eğitimlerini açık alanda akülü araçlarla tamamladı. KOP Doğa Okulu’nda ise öğrenciler doğa yürüyüşüne katılarak, çevre eğitimi aldılar. 3. sınıf öğrencilerinin katıldığı eğitimlerde çocuklar uygulamalı eğitimler ve doğa yürüyüşleriyle doğa ve çevre ile tanışmanın mutluluğunu yaşadılar. Eğitimlerden çok şey öğrendiklerini ifade eden öğrenciler, kendilerine bu imkanı sunan büyüklerine teşekkür ettiler.

MEGA, DAHA AYDINLIK BİR GELECEĞİN KAPILARINI ARALIYOR

Berlika Trafik Eğitim Parkı'nda gerçekleşen ilk trafik dersi ve Doğa Okulu’nda verilen çevre eğitimi ile başlayan MEGA eğitim yılının tüm öğrencilere başarılar getirmesini dileyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, eğitimlerin herkes için hayırlı olması temennisinde bulundu. Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında yürütülen Meram Gelişim Akademisi MEGA kapsamında her yaş grubu için ayrı eğitim verildiğini anımsatan Başkan Mustafa Kavuş, bu çerçevede ilkokul 4. sınıfların trafik, 3. sınıfların ise çevre ve doğa eğitimleri aldıklarını hatırlattı. Her iki eğitimin de çocuklar için hayati önem taşıdığının altını çizen Başkan Kavuş, “Bu eğitimler, hem çocuklarımızın geleceği hem de çocukları için endişe taşıyan tüm aileler için önem arz ediyor. Bizler ve eğitmenlerimiz bu nedenle eğitimleri oldukça önemsiyor, olabildiğince verimli olması için titiz bir çalışma sergiliyoruz. Bu yıl gerçekleştireceğimiz eğitim programı çerçevesinde 4. sınıf öğrencileri trafikte nasıl davranması gerektiğini öğrenirken, tüm 3. Sınıf öğrencilerimize de çevre bilinci kazandırıyoruz. Bu eğitimler sadece bugünün değil, daha sağlıklı, daha temiz ve daha aydınlık bir geleceğin kapılarını aralayacak.” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.