Ünal Karaman: Konya ve Konyaspor ile ilgili bu ifadeleri kullanmadım

Ünal Karaman: Konya ve Konyaspor ile ilgili bu ifadeleri kullanmadım

Konya'nın evladı olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren İYİ Parti Konya milletvekili aday adayı Ünal Karaman, “Hayatım kalelerle uğraşmakla geçti. Burada da bir kale varsa bu kaleyi İYİ Parti'nin kalesi haline getirmek için elimizden gelen ne varsa yapa

İYİ Parti Konya milletvekili aday adayı Ünal Karaman, iftarda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Grand Millenium Hotel'de düzenlenen programın ardından Karaman, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Karaman, geçmişte farklı siyasi partilerden de teklif aldığını, Meral Akşener'in davetiyle birlikte iyiler hareketine katıldığını ifade etti.

KİŞİSEL İKBAL PEŞİNDE DEĞİLİM

Karaman, “Şunu söyleyeyim mecliste çok güçlü bir Ünal Karaman olacak. Geçmişte Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti’den de teklif aldım. Ama şimdi İYİ Parti'nin teklifini kabul ettim. Biz Allah rızası için bu yola çıktık. Ben burada kişisel bir menfaat için olsam yakın dönemde bu siyasilerle yaşadığım farklı şeyleri de size anlatabilirdim. O bizim kendi içimizde kalabilecek bir şey. Hayatımın hiçbir evresinde kişisel ikbal peşinde olmadım. Kimseye haksızlık yapmamaya, adil olmaya gayret gösterdik. Dilimizden zehir akıtmadık. Türkiye'nin her bir köşesinde dost biriktirdik. Hizmetlerim yalnızca Konya'ya değil, Türkiye'deki herkese olacak. Umarım bir kırgınlık yaşamadan süreci tamamlarız. Allah bize önce Konya'mıza sonra ülkemize iyi hizmet yapabilmeyi nasip etsin. Birileri sağdan birileri soldan bakabilir. Biz gelecekte inşallah merkez sağın lider partisi olmayı hedefliyoruz. Bunda da bir parça katkımız olabilirse ne mutlu bize" dedi.

3-2.jpg

BENİ POLEMİKLERİN İÇİNE ÇEKMEYİN

Konya'da doğduğunu, Konya'nın evladı olmaktan ise mutluluk duyduğunu ifade eden Karaman, “Ben şehrime hizmet etmek istediğim için Konya'dan aday adayı oldum. Teşkilatımız da bizi sahiplendi. Ben, bugün sadece Konya'nın adayı değilim, Türk milletinin de adayıyım” şeklinde konuştu. Karaman'a Berat Albayrak sorusu da soruldu. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile yaşadığı polemiğin ardından Trabzonspor’daki görevinden ayrıldığına yönelik iddiaların sorulması üzerine Karaman, “Böyle bir polemiğe gerek yok. Ben hiçbir polemiğin içerisinde olmayacağım. Beni polemiklerin içine çekmeyin. Berat Albayrak bir gün yanıma oturursa ve o zaman yaşananları birebir konuşmak isterse ben de o zaman yaşadığım şeyleri birebir konuşur cevap veririm” ifadelerini kullandı. Ünal Karaman, Konya'nın 20 yıl boyunca AK Parti'ye verdiği destek ve çalışmalar süresince sahadan gelebilecek eleştirileri göğüsleyip göğüsleyemeyeceği konusunda sorulan soruya da şöyle yanıt verdi: “Yıllar yılı kalelerle uğraştım. Hayatım kalelerle uğraşmakla geçti. Burada da bir kale varsa bu kaleyi İYİ Parti'nin kalesi haline getirmek için elimizden gelen ne varsa yapacağız.”

SAÇMA SAPAN ŞEYLERLE BİZİM KARŞIMIZA ÇIKMASINLAR

Karaman, “Benim Konya'ya değil, Konya'nın, Konyaspor'un bana ihtiyacı var” söylemi iddiaları üzerine sorulan soruya da sert çıktı. Karaman, son olarak şunları kaydetti: “Bunu ne zaman söylemişim? Benim Konya’ya ihtiyacım yok, Konya’nın bana ihtiyacı var’ ifadesini kullanmadım, kullanmam. Benim karakterim böyle bir şeye müsait değil. 'Hocam, takım sahaya çıkamıyor, ihtiyacımız var' dediklerinde İstanbul'dan Konya'ya geliş biletimi Ömer Atiker aldı. Ekrem Coşkun ile birlikteydiler. Alınan sonuçlar yetmedi. Uçak biletimi kendi cebimden aldım ve İstanbul'a gittim. 1 lira para almadan gittim. Kendi spor kariyerimi bitirme pahasına bunu göze aldım. Ayağına değil, kafana sıkmaktır bu. Siz benim ' Benim Konya'ya değil, Konya'nın, Konyaspor'un bana ihtiyacı var' dediğime inanıyor musunuz? Veya bir aklıselim Konyalı buna inanır mı? O zaman Konya'yı doğru temsil edecekler. Kim ise bunları konuşanlar mübarek günlerde önce Allah'a yönelecekler. Kalplerini Allah'a yöneltecekler, sonra konuşacaklar. Böyle saçma sapan şeylerle bizim karşımıza gelip de Konyalının kafasını karıştırıp, gündem oluşturmayacaklar. Öyle bir şey tarafımdan söylenmemiştir.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum