Uluslararası 29. Ahmet Cömert Boks Turnuvası, Başladı

Uluslararası 29. Ahmet Cömert Boks Turnuvası, Başladı

Dünyanın en büyük boks turnuvası statüsünde olan Uluslararası 29. Ahmet Cömert Boks Turnuvası, bugün İstanbul'da başladı.Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen ve büyükler kategorisinde yapılan turnuvaya bu sene toplamda 148 boksör katıldı....

Dünyanın en büyük boks turnuvası statüsünde olan Uluslararası 29. Ahmet Cömert Boks Turnuvası, bugün İstanbul'da başladı.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen ve büyükler kategorisinde yapılan turnuvaya bu sene toplamda 148 boksör katıldı. Turnuvayı düzenleyen Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, bu yıl 29. kez düzenledikleri turnuvaya sporcular, antrenörler ve idareciler dahil 300'e yakın katılım olduğunu belirterek, "Kalitesi yüksek mini bir turnuva olacak. 13 ülkeden çok kıymetli sporcular burada. Bayan ve erkek sporcularımız kendini test edecek. Kasım ayında bu yıl kadınlarda Dünya Şampiyonası var. Onun öncesi iyi bir performans bekliyoruz. Bizim için önemli bir turnuva. İyi geçmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası'nın geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Türkiye Boks Federasyonu'nun düzenlediğini kaydeden Başkan Gözgeç, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi turnuvayı bu sene yine federasyonumuz düzenliyor. Toplam maliyetin dörtte biri kadarını Cömert ailesi karşılıyor. Sonuçta bakanlığımız adına düzenliyoruz. İstanbul'da bu mevsimde oteller çok pahalı ve yer bulmak sıkıntı. Turnuvanın, her şey dahil 350-400 bin TL civarında maliyeti var. Başından sonuna kadar bu işin arkasında biz ve devletimiz var. Onun için katkı sunanlara da teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Büyük erkeklerde bu yıl uluslararası turnuva düzenlenmediğini vurgulayan Gözgeç, "Herkes gelecek yıl yapılacak kıtalararası olimpiyat elemelerine odaklandı. Yani 2016 Olimpiyat Oyunları'nın startına erkeklerde gelecek yıl start verilecek. Biz de getirmiş olduğumuz Rus antrenörle şimdiden hazırlıklarımıza başladık. Bu turnuvada sporcularımızın durumunu göreceğiz." dedi.

29. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası'nın final müsabakaları 11 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.