Ülkenin nükleer santrale ihtiyacı yok

Ülkenin nükleer santrale ihtiyacı yok

Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği ile Hayvan Hakları Aktif Platformu Temsilciliği (HAYTAP) Nükleer Santrallere Hayır ve Hayvanları Koruma Kanunun Ceza Kanunları kapsamına alınması için iki

Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği ile Hayvan Hakları Aktif Platformu Temsilciliği (HAYTAP) ‘Nükleer Santrallere Hayır’ ve ‘Hayvanları Koruma Kanunun Ceza Kanunları kapsamına alınması’ için iki gün Gedaver Parkı’nda stant açtı. Standa Türkiye’ye nükleer santral kurulmaması için imza toplanarak Başbakanlığa gönderilecek. Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Sürmeli, “Biz nükleer santrallere hayır diyoruz. Geleceğimizi, toprağımızı, doğal yaşamı, gölleri, dereleri, ormanları, yaylaları tehdit eden ve insanları kanser ile karşı karşıya bırakan bu tehlikeye karşı nükleer santrallere karşıyız. Nükleer santrallere karşı tüm insanlar üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Ülkemizin nükleer santrale ihtiyacı yoktur. Nükleer santral doğal yaşam alanımızı yok edecek buna biz izin vermeyeceğiz” dedi.

Hayvan haklarına saygı duymayan ve hayvanları sevmeyen hiçbir siyasiye oy vermeyeceklerini de aktaran Sürmeli, “Biz Konya’da Hayvanları Koruma Kanunun Ceza Kanunlarına alınması için tüm siyasi partilere ve milletvekili adaylarına beyanname gönderdik ancak sadece Saadet Partisi bu çağrımıza değer vererek beyannamemizi kabul etti. Saadet Partisi’nin 14 milletvekili adayı da beyannameyi kabul eden imzayı attı. Hayvan hakkı kanununa tüm siyasiler önem vermeli. Hayvanı sevmeyen insanı da sevmez” diye konuştu.

MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.