Ulaşım bezdirdi!

Ulaşım bezdirdi!

Toplu ulaşımdaki yoğunluğa okullar açılmasına rağmen önlem alınmadı. Tramvay ve otobüslerde sabah-akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk vatandaşı bezdirdi. Bazı hatlarda 5 yıldır sefer sayısı değişmedi

Okulların açılması sonrası tramvay ve otobüslerde yaşanan yoğunluk vatandaşı bunaltıyor. Mesai başlangıç ve bitiş vakitleri ile okul giriş ve çıkış vakitleri kesiştiği için bu saatlerde otobüs ve tramvaylarla ulaşım eziyet haline geliyor. Duraklarda işe yetişmek için bekleyen vatandaşlar, dolu otobüslerin durmamasından dolayı işlerine geç kalıyor. Aynı durumdan okula yetişmeye çalışan öğrenciler de şikayetçi. Sanayi bölgeleri ve konut bölgeleri oluşturulurken, toplu ulaşım planlaması eksik yapıldığı için vatandaşlar güne toplu ulaşım rezaleti ile başlayıp akşam evlerine dönerken başka bir rezaletle karşılaşıyor.

photo_20181020_164244.jpgGeçtiğimiz günlerde yağan yağmur sırasında vatandaşlar Alaeddin otobüs duraklarında yağmur altında beklemek zorunda kaldı.

5 YILDIR SEFER SAYISI AYNI

Şehrin yaklaşık 20 kilometre dışına kurulan Meram TOKİ konutları, toplu ulaşım noktasında vatandaşların en çok sıkıntı yaşadığı noktalardan biri. Günün her saatinde otobüs ulaşımında sıkıntı yaşayan Meram TOKİ sakinleri, sabah ve akşam saatlerinde yaşadıkları eziyete rağmen başka bir ulaşım imkanları olmadığı için otobüs kullanmaya mecbur kalıyor. Bölgeye onlarca yeni konut eklenmesine rağmen 5 yıldır 84 numaralı TOKİ hattının sefer sayıları değişmedi. Bölge sakinlerinden Muharrem Dursun isimli vatandaş, her gün ulaşım noktasında sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, “Otobüsle gidip gelmek mecburiyetindeyiz. Alaeddin’den otobüse bindiğimiz zaman eve varmamız yaklaşık 50 dakika sürüyor. Otobüsler çok dolu. Zaman zaman otobüs şoförleri ile vatandaşlar arasında kavga çıkıyor. 25-30 blok yeni konut ilavesi oldu, sefer sayıları değişmedi. Ekspress seferlerin artırılmasını istiyoruz. TOKİ ile Alaeddin arasındaki ara durak yolcuları çok vakit alıyor. Direkt seferler konularak bizlerin mağduriyeti giderilmesi lazım” dedi.

4-2-060.jpg

KAMPÜS TRAMVAY YOLCULARI HAVA ALAMIYOR!

Çiftli tramvaylara geçilmesine rağmen raylı sistem ile ulaşımda da problemler yaşanıyor. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde okuyan öğrenciler belirli saatlerde tramvaylardaki doluluktan nefes bile alınamayacak hale geldiğini söylüyor. Sosyal medya üzerinden SÜ Rektörü Mustafa Şahin’e mesaj gönderen öğrenciler, “Hocam tramvaylar sabahtan saat 10,.30-11’e kadar nefes alınamayacak kadar dolu oluyor. Buna bir çözüm bulanabilir mi? Sefer sayısının artırılması nefes almamızı kolaylaştıracaktır. 8.30’daki ders için 7’de fakülteye gidiyoruz. Gerçekten nefes alınmıyor” ifadelerine yer verdi.

44 NUMARAYA BİNMEK EZİYET DEMEK

Bosna – Sancak bölgesinde ve sanayiler bölgesinde ikamet eden vatandaşlar da otobüslerdeki yoğunluktan şikayetçi. 44 numaralı otobüs hattı. Alaeddin’den başlamak üzere Büsan, Aykent Ayakkabıcılar Sitesi ve Organize Sanayi’nde bulunan vatandaşlara hizmet veren bu hattın otobüsleri de mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde tıka basa doluyor. Akşam saatlerinde zaten Alaeddin bölgesinde dolan otobüsler, Ankara Yolu’nda, ve sanayilerde işten çıkan vatandaşları da almaya çalışıyor. Sancak bölgesinde ikamet eden bir vatandaş, yıllardır aynı sorunu yaşamalarına rağmen soruna çözüm bulunmadığından şikayet ederek, “44 numaralı otobüsler yarım saatte bir var. Bari sabah ve akşam, yoğun saatlerde 10-15 dakikada bir otobüs verin. İnsanların bu eziyeti çekmek zorunda bırakmayın” ifadelerine yer verdi.

BARİ KÖRÜKLÜ VERİN

Yazır bölgesinde de ulaşımda sorunlar yaşanıyor. 86 – 53 gibi hatlar ile ev ve işyerlerine ulaşmaya çalışan vatandaşlar. ‘Dolu otobüs’ ile karşılaşıyor. Bazı duraklarda bekleyen vatandaşlar, otobüslere dolu olduğu için binemiyor. Otobüslerde yaşanana yoğunluğa rağmen küçük otobüslerin verildiği hatları kullanan vatandaşlar, en azından yoğun saatlerde körüklü otobüslerin bu hatlara verilmesi gerektiğini ifade ediyor.

HÂLİD ŞEN

photo_20181023_172458.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum