Uganda'da Yapılan Nil Hastanesi'nde Görev Yapacak Doktorlar Yola Çıktı

Uganda'da Yapılan Nil Hastanesi'nde Görev Yapacak Doktorlar Yola Çıktı

Kimse Yok Mu tarafından Uganda'da yaptırılan Nil Hastanesi açılışa hazır hale geldi. Birçok Türk doktorun ailesiyle birlikte Uganda'ya giderek hizmet vereceği Nil Hastanesi bölge halkının yaralarını saracak. Adana Sağlık Mensupları Derneği...

Kimse Yok Mu tarafından Uganda'da yaptırılan Nil Hastanesi açılışa hazır hale geldi. Birçok Türk doktorun ailesiyle birlikte Uganda'ya giderek hizmet vereceği Nil Hastanesi bölge halkının yaralarını saracak.

Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER), üyeleri Uganda'da faaliyete geçecek Nil Hastanesi'nde çalışmak için gönüllü doktorlar onuruna verilen veda programında bir araya geldi. Programda konuşma yapan Diş Hekimi Yasin Türkoğlu, "Adana'dan öncelikle Necdet Kızılkaya gönüllü hekim olarak Uganda'ya gitti. Şimdi Nil Hastanesi'nin kısa süre içinde açılacağı haberini aldık. Bir başka gönüllü hekimimiz olan Sami Kiper de Ugandalı hastaların şifasına vesile olmak için yola çıkacak. Böylesi insani bir mesleğin hakkını veren arkadaşlarımızı kutluyorum. Milletimizin duaları sizinle." şeklinde konuştu. Tükoğlu, "Gariplerin hamisi diye bilinen Sami Bey artık Uganda'daki gariplere sahip çıkacak." dedi.

Geceye katılan SAMEDER Başkanı Dr. Önder Önem ise, "Her hekim mesleğe hamiyet duygusu ile başlar. SAMEDER ve Kimse Yok Mu gibi organizasyonlar sayesinde hekimliğe yakışır işler yapmaya devam ediyorlar. Bu güzel insanları gördükçe mutlu oluyor ve gururlanıyoruz." diye konuştu.

Sami Kiper onuruna düzenlenen yemeğe SAMEDER üyesi bir çok hekim katıldı. Programa katılan hekimler Sami Kiper ve Necdet Kızılkaya'ya teşekkür ettiler.

AİLELERİNİ DE GÖTÜRÜYORLAR

Adana'dan Uganda'nın Jinja kentinde açılacak hastane için bölgeye ailesi ile birlikte taşınan Dr. Necdet Kızılkaya ve Sami Kiper gönüllü olarak çalışacak. Ailelerini de bölgeye götüren hekimler, bundan sonraki yaşamlarında ellerinden geldiğince bu ülkede hizmet etmek istediklerini söylediler. Kızılkaya'nın ardından Uganda'ya gitme kararı alan Kiper, "Bölgede ciddi sağlık problemleri var. Burada hekim arkadaşlarımızla bölge halkına derman olmaya çalışacağız. Bu süreçte ailelerimiz de bize destek çıktılar. Onlara da çok teşekkür ederiz." ifadelerinin kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.