Borsa yatırımcısına konkordato şoku! Bu hisse yüzde 50 değer kaybıyla çakıldı

Borsa yatırımcısına konkordato şoku! Bu hisse yüzde 50 değer kaybıyla çakıldı

Türkiye'de hisse senedi satın alarak yatırım yapanların sayısı hızla artıyor. Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören bu firma konkordato ilan etti. Hisseler karar sonrası hızla değer kaybetti.

Ekonomik koşullar zorlaştıkça vatandaş yeni yatırım seçeneklerini değerlendiriyor. Borsadan hisse senedi satın alanların sayısı arttı. Bazı firmalar ise son zamanlarda hızla değer kaybetti. Borsada işlem gören Mega Polietilen bunlardan birisi.

borsa-03030.jpg

MEGA POLİETİLEN KONKORDATO İLAN ETTİ

Mega Polietilen, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre alacaklılar tarafından başlatılacak haciz işlemleri sebebiyle, üretim faaliyetlerinin aksamaması için Cuma günü konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme aldığı karar ile 3 ay süreli konkordato kararı verdi. Bloomberght.com'da yer alan içeriğe göre, şirket konkordato döneminde bankalar başta olmak üzere alacaklılara olan borçlarının yeniden yapılandırılması için görüşmeler yürütecek.Şirket ayrıca sermaye artırım sürecinin devam ettiğini ve Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulunacağını belirtti.

mega-1.jpeg

MAYIS AYINDAN BU YANA YÜZDE 50 DEĞER KAYBETTİ

Mega Polietilen hisseleri 9 Mayıs'ta 10,84 lira ile tarihi zirveyi gördükten sonra Ağustos ayına kadar kademeli geriledi. Ağustos ayından sonra ise düşüş hızlandı. Hisseler 2 Ağustos'tan 19 Ağustos'a kadar yüzde 38 gerileyerek 4,67 liraya indi. Şirket konkordato açıklamasının ardından yaptığı ikinci açıklamada da hakim ortak Eda Özhan'ın 16 Mayıs'ta SPK'ya yaptığı pay satışı başvurusunun SPK tarafından olumsuz karşılandığını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.