Cansuyu’ndan   başarılı tatbikat

Cansuyu’ndan başarılı tatbikat

Ankara, İstanbul, Adana, Konya, Sivas, Bursa, Afyonkarahisar ve Gaziantep'ten Cansuyu Arama Kurtarma ekiplerinin katıldığı tatbikat başarıyla tamamlandı. Tatbikatta 148 arama kurtarma personeli görev aldı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Arama ve Kurtarma Birimi (CAK), Ankara’nın Çamlıdere ilçesi Aluç Dağı Tabiat Parkı'nda tatbikat yaptı.

KONYA EKİBİ DE YER ALDI

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre Ankara, İstanbul, Adana, Konya, Sivas, Bursa, Afyonkarahisar ve Gaziantep'ten Cansuyu Arama Kurtarma ekiplerinin katıldığı tatbikat, CAK Genel Koordinatörü Zekeriya Erbeyi'nin koordinesinde gerçekleşti.

148 arama kurtarma personelinin katıldığı tatbikatta, Koordinatör Yardımcısı Ahmet Hilmi Çuhadar yönetimindeki 12 eğitmen 6 istasyonda eğitim verdi.

Tatbikata katılan arama kurtarma personeli, halatla kütle çekimi, hava yastığı ile tahkimat, kırma, delme ve kesme, düğüm ve ipli sedye, iple dik çıkış ve dik iniş ve kayıp arama çalışmaları yaptı.

AFETLERE KARŞI HAZIR OLMAK GEREKİYOR

Tatbikatı izleyen Çamlıdere Kaymakamı Mintaha Teymur, yaptığı konuşmada, afetlere karşı hızlı ve etkili bir şekilde hazır olmanın önemine işaret etti.

Cansuyu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yaşar da Türkiye'de böyle kapsamlı bir tatbikatın ilk kez bir STK tarafından yapıldığına dikkat çekerek, bu tür tatbikatlarla arama kurtarma personellerini ve gönüllüleri bilgi, beceri ve koordinasyon noktasında en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.