Çatalhöyük’e   ziyaretçi akını

Çatalhöyük’e ziyaretçi akını

İnsanlık tarihinin en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Çatalhöyük Neolitik Antik Kenti son düzenlemelerle birlikte ziyaretçi akınına uğruyor.

İnsanlık tarihinin en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Çatalhöyük Neolitik Antik Kenti son düzenlemelerle birlikte ziyaretçi akınına uğruyor. Çatalhöyük’e kazandırılan Tanıtım ve Karşılama Merkezi ve günlük olarak başlatılan otobüs seferleri sayesinde ziyaretçi sayısında artış yaşanmaya başladı. Özellikle hafta sonu Çatalhöyük’e ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinden ziyaretçilerin yanı sıra Avrupa ülkelerinden ve ABD’den de çok sayıda yabancı turist Çatalhöyük’ü ziyaret ediyor.

12-1.jpeg

KARŞILAMA MERKEZİ İLGİYİ ARTIRDI

Mart ayında hizmete giren Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, Çatalhöyük Neolitik Antik Kenti’ni olan ilgiyi artırdı. Merkezi ziyaret eden yerli ve yabancı misafirler, rehberler eşliğinde Çatalhöyük'ün eski yerleşim düzenini, günlük yaşantısını ve o döneme ait arkeolojik buluntuları keşfediyor. Geçen ay Çatalhöyük’e başlatılan otobüs seferleri de ziyaretçi sayısını artırdı. Çatalhöyük’e ulaşım yerli ve yabancı turistler için büyük bir sıkıntıydı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan otobüs seferleri ulaşım sorununu ciddi anlamda çözdü.

12-2.jpg

UKRAYNALI FOTOĞRAFÇIDAN ÖVGÜLER

Ukraynalı Fotoğrafçı Sanatçısı ve Gazeteci Maria Volkova, kendisi için sıra dışı bir deneyim olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ukraynalı arkadaşım ile birlikte Konya’ya geldiğimizde Çatalhöyük’ün ismini ilk defa duydum. Ukrayna’da arkeoloji okudum ve uzun yıllar kazı alanlarında görev yaptım. Burayı görmeyi çok istedik. Gerçekten insanı etkileyen bir yapıya sahip. Çok güzel fotoğraf kareleri yakalama fırsatı buldum. Benim için eşsiz bir tecrübe oldu. Ukrayna’ya döndüğüm zaman bloglarımda ve sosyal medya hesaplarımda Çatalhöyük hakkında paylaşımlarda bulunacağım. Özellikle tanıtım ve karşılama merkezi gerçekten çok güzel bir hizmet olmuş. Çatalhöyük tarihi ile ilgili bütün ayrıntıları öğrenme fırsatı bulduk. İnsanlık tarihi için büyük bir öneme sahip olan Çatalhöyük’ün mutlaka görülmesi gerekiyor. Sadece Türklerin değil yabancıların da burayı ziyaret etmesini tavsiye ediyoruz.”

ÇATALHÖYÜK’E MERKEZDEN OTOBÜS TURLARI

Konya Büyükşehir Belediyesi, Çatalhöyük’ün Türkiye’ye ve dünyaya tanıtımı noktasında çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Son olarak Büyükşehir Belediyesi’nin Çatalhöyük’e başlattığı otobüs turları da ziyaretçilerden ilgi görüyor. Tarih ve kültür meraklıları Pazartesi günleri hariç her gün saat 13.00’te Mevlana Meydanı’ndan hareket eden otobüslerle antik şehri ziyaret etme imkanı buluyor. Ziyaretçiler, “tour.konyaturizmajansi.com” internet sitesi üzerinden veya 0531 723 05 04 nolu telefon numarasından Çatalhöyük turları ile ilgili detaylı bilgi alarak rezervasyon yaptırabiliyor.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum