TÜYAP Fuarında hareketlilik artacak

TÜYAP Fuarında hareketlilik artacak

Önceki gün açılan Konmak, Konelex ve İskon 2011 fuarlarında katılımcılar, ilk iki gün istedikleri ziyaretçi yoğunluğunu yaşamamış olsalar da bugün için ziyaretin yüksek olacağından umutlu.

Hafta sonu olması nedeniyle özellikle bugün şehir dışından büyük bir ziyaretçi beklediklerini ifade eden katılımcı firmalar, yurtdışından gelen ziyaretçilerle de yakından ilgileniyorlar. İşte stantlarında ürünlerini sergileyen firmalardan bazıları.

Sertsan Cıvata
İmalat sektöründe yıllardır Türkiye sanayisine hizmet eden Sertsan Cıvata, endüstriyel sanayi makinelerinde de iddialı olduğunu fuarda sergilediği ürünleri ile göstermiş oldu. Sertsan Cıvata, Türkiye Sanayisine ve sanayicisine hizmet etmek için 2005 yılından bu yana Reterm Endüstriyel Elektronik tarafından üretilen indüksiyon ısıtma makinelerinin Türkiye’deki satış ve servis bayiliğini alarak bu sektöre de adım atmıştır.

Hidroan
Makine ve Vinç sektörünün bağlantılı çalıştığı firma olan Hidroan, her ne kadar Konmak 2011’de yer almasa da fuar katılımcıları ile yakından ilgileniyor. Müşterilerinin standları ziyaret ederek yenilikler hakkında fikir alışverişinde bulunan Hidroan yetkilileri, böylelikle sektörün ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek müşterilerine çözüm üretiyor.

Linde Gaz
131 yıllık tecrübe ve birikimi ile Endüstriyel- Medikal Gaz ve Mühendislik uygulamalarında dünya devi Linde,  Türkiye’de de teknolojik yeniliklerini pazara sunmaya devam ediyor. Standında ziyaretcilerini ağırlayan Linde’nin ürün ve hizmetleri arasında demir-çelikten otomotive, ilaçtan sağlığa, içecekten gıdaya, tekstilden kimyaya kadar birçok alanda kullanım sahası yer alıyor.

Hidrokar
Konmak 2011 fuarının en iddialı standlarından birine sahip olan ve Pres sektörünün öncü kuruluşu özelliği taşıyan Hidrokar, tüm kıtalara ihraç ettiği ürünleriyle uluslararası firma niteliğine adım adım ilerliyor. Ürettiği presleri Avrupa, Ortadoğu ve tüm kıtalara ihraç eden Hidrokar, fuar ile birlikte ihracat alanını genişletmek istiyor. Ziyaretcilere yeni ürünlerini tanıtan firma gelecek için ise önemli hedefler belirliyor.

Tezmaksan
Konmak 2011 fuarında yer alan standında yeni ürünlerini sergileyen firmalardan bir diğeri ise Tezmaksan oldu. Yeni teknoloji CNC makinaları ziyaretcilere tanıtan firmanın standı büyük ilgi görüyor. Fuarın sektör adına olumlu geçtiğini belirten Tezmaksan yetkilisi Akif Tosun, fuarda bugün daha yoğun ziyaretci beklediklerini ve Tezmaksan olarak son teknoloji CNC'leri Konya sanayisine kazandırmak istediklerinin altını çizdi.

Hydrotıme
Kaliteli üretimi ile büyük dikkat çeken Hydrotime, ürünlerini başta komşu ülkeler olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediyor. Konmak 2011’in faydalı geçeceğine inandığını ve yaptıkları çalışmalar ile ihracatını son iki yılda üç kat arttırdıklarını belirten Hydrotime Genel Müdür Yardımcısı Muhteşem Polat, bugüne kadar 20’nin üzerinde ülkeye ihracat yaptığını, önümüzdeki senelerde ise ihracatını katlayarak artırmayı planladığını söyledi.

Yuntes
Bünyesinde birçok sektöre hitap eden makineleri bulunduran Yuntes Makine Sanayi, fuardaki görkemli standında sergilediği CNC ve Üniversal makineler ile dikkat toplayan standlardan birisi oluyor. Sektörde 15. yılına giren Yuntes, her yıl olduğu gibi bu yılda Konmak 2011'den gelecek adına umutlu olarak görülüyor. Geniş ürün yelpazesine sahip olan firmanın standı bugünde ziyaretcilerini bekliyor.

Elfatek
Makine ve Elektronik vinç kumanda sektöründe faaliyet gösteren Elfatek firması, Konmak 2011'de sergilediği 32 çeşit vinç kumandasının dışında üretimini yeni gerçekleştirdiği CNC Router makinesini görücüye çıkarttı. Ahşap ve Alüminyum'da oyma ve kesme yapabilen Makine, Konya'da ilk kez üretimi gerçekleşen makinelerin arasına girdi. Amaçlarının Konya'da teknolojisi yüksek makineler yapmak olduğunu söyleyen yetkililerin hedefi büyük.

İstes Makine
Testere sektöründe faaliyet gösteren İstes Hırdavat Makine, fuarda birbirinden farklı çeşitlerini sergiliyor. Fuarın ilk iki gününde yaptıkları görüşmelerin olumlu olduğunu belirten yetkililer, bugün ve yarın da gelecek ziyaretciler ile fuarın daha da etkili olacağına dikkat çektiler. Sektörlerinde farklı ve yeni ürünleri bünyelerinde bulundurduklarını ifade eden firma yetkilileri, markalarını daha geniş kitlelere yaymak istediklerini belirttiler.
MUHAMMET GÜMÜŞ-HAKAN MARKUPÇU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.