Türkmenistan'da Sigara İçmenin Zararları Yasalaşacak

Türkmenistan'da Sigara İçmenin Zararları Yasalaşacak

Kamu alanlarda sigara içmenin yasak olduğu Türkmenistan'da, sigaranın zararları ile ilgili yasa hazırlanıyor.

Kamu alanlarda sigara içmenin yasak olduğu Türkmenistan'da, sigaranın zararları ile ilgili yasa hazırlanıyor. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Aşkabat'ta düzenlenen Avrupa Sağlık Bakanları Konferansı'nda, Meclis'te tütün dumanına maruz kalma ve tütün kullanımın etkilerinden insanların korunmasına ilişkin yasanın kabul edileceğini söyledi.

Türkmenistan'da bulaşıcı olmayan hastalıklara karşı aktif çalışmaların yürütüldüğünü belirten Devlet Başkanı Berdimuhamedov, "Tütün kullanımı konusunda önemli sonuçlar elde ettik. 1990'lı yıllara kıyasla tütün kullanan insan sayısı hızla azaldı. Bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve Avrupa bölgesinin "Tütünsüz Avrupa" sahası oluşturma çabalarına katkı sağlamak istiyoruz." diye konuştu.

Türkmenistan'da sağlıklı bir yaşam tarzının ilkelerinin uygulanması ve risk faktörlerini ortadan kaldırarak, bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesi üzerinde çalışıyor. 1992 yılında Dünya Sağlık Örgütü'ne üye olan Türkmenistan'da 2000 yılında kamu alanlarında sigara içilmesi yasaklandı. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa ofisi ile Türkmenistan arasında 2012-2016 yıllarını kapsayan tütün kullanımı ile mücadele edilmesi konusunda ulusal program hazırlandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.