MİLKO kuruluşların Konya'da faaliyet gösteren İslami ilimler eğitim merkezi  ilk mezunlarını verdi

MİLKO kuruluşların Konya'da faaliyet gösteren İslami ilimler eğitim merkezi ilk mezunlarını verdi

DİNBİRDER Genel Başkanı Muhittin Yıldırım, “Bizlere sahih ilime, sahih amele sahip, nefis terbiyesini yapmış, şuurlu gençlik lazım. Sadece ilim değil şuur da şart” dedi

Filistin'in özgürlüğe kavuşması, karanlığın aydınlığa çıkması için şuurlu gençlerin yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken DİNBİRDER Genel Başkanı Muhittin Yıldırım, “Bizlere sahih ilime, sahih amele sahip, nefis terbiyesini yapmış, şuurlu gençlik lazım. Sadece ilim değil şuur da şart” dedi Din Görevlileri Birliği Derneği (DİNBİRDER) Konya Şubesi, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi ve Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Konya Şubesinin birlikte organize ettiği 'İslami İlimler Eğitim ve Kültür Merkezi Yıl Sonu programı, Konya Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, DİNBİRDER Genel Başkanı Muhittin Yıldırım, DİNBİRDER Konya Şube Başkanı Abidin Yalman, AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, diğer Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) temsilcileri, İslami İlimler Eğitim Merkezinde eğitim gören öğrenciler ve aileleri katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

img-2806.jpg

BİZE DONANIMLI GENÇLER LAZIM

Programda konuşan DİNBİRDER Genel Başkanı Muhittin Yıldırım, İslam coğrafyasının herhangi bir yerindeki derdin, tüm İslam ülkelerinin derdi olursa, sorunlardan çabuk kurtulunacağını belirtti. “Kendi derdimize düşersek helak oluruz” diyen Yıldırım, İsrail'in saldırısı altındaki Filistin'in Mescid-i Aksa'nın, bu ümmetin göğsü olduğunun altını çizdi. Müminlerin, bir vücudun organı gibi yaşam sürmesi gerektiğine dikkat çeken DİNBİRDER Genel Başkanı Muhittin Yıldırım, şunları kaydetti: “Bir organ şikayetçi olursa, bütün vücut sıkıntı duyar. Yeni alimlerimizin yetişmesi bu kapsamda çok mühim. Erbakan Hocamıza ben çok hoca götürdüm. Bana 'sağlam bir itikata, sağlam cihad ve ilim şuuruna sahip mi' derdi. Bu bilinçte hocaların yetişmesini çok isterdi. Hocaların, bütün müminleri eşit görmesini arzu ederdi. Neden? Düşüncesi, ideolojisi, ırkı ne olursa olsun, müminler kardeştir. Üst kimliğimize bağlı olarak yürüyeceğiz. Biz, her şeyden önce Müslümanız.

muhittin-yildirim-1.jpg

Filistin, hepimizin davası. Düşman, gelmiş ve göğsümüze oturmuş. Biz, yerimizde nasıl duralım? Gelecek için, özgür bir Filistin için gençlerimizi donanımlı yetiştirmeliyiz. Bizlere sahih ilime, sahih amele sahip, nefis terbiyesini yapmış, şuurlu gençlik lazım. Başta cihad şuuru kuşanmalıyız. Bu kapsamda İslami İlimler Eğitim ve Kültür Merkezimizin faaliyetlerini çok kıymetli buluyoruz.”

img-8781.jpg

KONYA'YA NASİP OLDU: ALİMLER YETİŞİYOR

İslami İlimler Eğitim ve Kültür Merkezi sorumlusu Kubbettin Akdemir de birçok şey hayal ettiklerini ifade etti. Günün birinde hayallerinin gerçekleşmiş olmasını Allah'tan niyaz eden Akdemir, ahlak ve maneviyatlı bir gençlik istediklerini dile getirdi. Kendi eğitim merkezlerinden mezun olan gençleri, ilerleyen yıllarda toplum önünde gördüklerinde mutlu olacaklarını işaret eden Akdemir, “1969 yılında Konya’dan bir hareket başlatılmıştı. Gün geçti, öyle bir duruma geldi ki, Türkiye’yi idare edebilecek olan devlet ricali o hareketle yetişti. O günün hayalleri, bugünün gerçekleri oldu. Milli Görüş davasını en yüksek noktalara götürmek için rabbani alimlere ihtiyacı var. Bu da Konya’ya nasip oldu. 2023-2024 içinde eğitimlere başladık. Kur'an-ı Kerim ve sünnetin anlaşılabilmesi için gece gündüz hocalarımızla bir çalışma yürütüyoruz. Gençlerimizin ileride önder ve lider olması için çabalıyoruz. Tüm hayırseverlerimize bu konuda bize destek oldukları için teşekkür ediyoruz. Birçok ilden bize güvenip çocuklarını eğitim merkezimize teslim eden ailelere de teşekkürü borç biliyoruz” şeklinde konuştu.

kubbettin-akdemir-1.jpg

İNSANLARI KARANLIKTAN AYDINLIĞA ÇIKARACAĞIZ

Adıyaman, Nevşehir, Batman, Diyarbakır, Ankara gibi birçok ilden öğrencinin dini eğitim görmesi için Konya’ya geldiğini vurgulayan İslami İlimler Eğitim ve Kültür Merkezi sorumlusu Kubbettin Akdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ İnşallah 81 ilden Konya'ya eğitim görmek için gelecek öğrencileri de hakkıyla yetiştireceğiz. Ülkemize umut olacak birçok ışık yanacak. İnşallah gün gelecek, yetiştirdiğimiz, şuurlu bu gençler sayesinde karanlıklar aydınlanacak. Biz, Arapça temelli bir medresesiyiz. Medresemizin hedefi, insanlarımızı karanlıktan aydınlığa çıkarmaktır. Medresemizde hadis, fıkıh, tefsir, siyer, peygamberler tarihi, modern Arapça ve şuur dersleri veriyoruz. Öğrenci alımı için ise bazı şartlarımız var. Her şeyden önce çocuğun sekizinci sınıfı bitirmesi gerekiyor. Hafız olmasını tercih ediyoruz. Okulu örgün değil de dışarıdan okuma şartımız var. Haftanın 5 günü medresede eğitimi görüyorlar. Medresemiz sadece erkeklere değil, kızlarımıza da açıktır. 2 medresemiz ile faaliyetlerimiz sürüyor. Öğrencilerimizden hiçbir para talep etmiyoruz. Hatta elimizden geldiğince biz kendilerine burs veriyoruz. Bugün 25 öğrencimiz burs alıyor. Çocuklarımız memleketine döndüklerinde peygamberimizin varisi olma şuuruyla ‘ben bir şey yapmalıyım’ çabası içinde olacak. Öğrendiklerini çevresine anlatacak. Yurt içi ve yurt dışı gezilerimizle çocuklarımızı yetiştireceğiz. Dört duvar arasında değil; kendi ülkesini, geçmişini ve geleceğini bilen bir kadronun yani gençliğin yetişmesinde katkımız olacak inşallah. Milli Görüş, bölgesel değil, dünyayı yönetecek bir davadır. Erbakan Hoca, kendini seferde hissediyordu. ‘Bir yerde medrese varsa bizim medrese açmamıza gerek yok, var olan medreselerimizi daha da donanımlı hale getirmemiz gerekiyor’ diyordu. Biz de o şiarla yol yürüyoruz. İlim yetmez, şuur lazım.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.