Türkiye'ye umut oldu

Türkiye'ye umut oldu

İzmir depreminin bilançosu gün geçtikçe ağırlaşıyor. 107 kişinin hayatını kaybettiği, binden fazla vatandaşın da yaralandığı depremde enkaz çalışmaları sürüyor.

İzmir'deki depremin ardından enkaz altındakileri kurtarabilmek için mücadele sürüyor. 107 kişinin öldüğü, bin 27 kişinin de yaralandığı depremin üzerinden günler geçmesine rağmen güzel haberler geliyor. Depremden 65 saat sonra Doğanlar Apartmanı'ndan enkaz altından çıkarılan Elif Perinçek ve Rıza Bey Apartmanı'ndan 91’inci saatte çıkarılan 3 yaşındaki Ayda tüm Türkiye'ye umut oldu. Elif ve Ayda, İzmir depreminin unutulmaz figürlerinden biri oldu.

65 SAAT SONRA SAĞ ÇIKARILDI

İzmir’de meydan gelen depremden 65 saat sonra enkaz altından sağ kurtarılan Aydınlı bebek Elif Perinçek, annesine el salladı. Aydınlıların merakla beklediği müjdeli haber ve Elif’in durumu perinçek ailesi başta olmak üzere herkesi sevindirdi. Depremden 65 saat sonra Doğanlar Apartmanı'ndan enkaz altından çıkarılan Elif Perinçek, hastane odasındaki yatağından annesine el salladı.Elif bebeğin başka bir yoğun bakım ünitesinde yatan annesi Seher Dereli Perinçek'in evlatlarından haber almak için sürekli talepte bulunması üzerine, çocuk yoğun bakım ünitesinde görevli sağlık personeli, anne için kısa bir video kaydı yaptı. Görüntüde, Elifbebek bir elinde oyuncağı, annesine el salladı. Sağlık durumu iyi olduğu gözlenen Elif'in el sallaması başta Aydın’daki yakınları olmak üzere tüm Türkiye'nin içini ısıttı.  Doğanlar Apartmanı’ndan 65 saat sonra sağ kurtarılan Elif Perinçek, mutfakta üzerine düşen sandalye sayesinde hayata tutunduğu, sürekli vazoyla yere vurarak ses çıkartan anne Seher Değerli Perinçek ile diğer çocukları daha önce kurtarılmıştı.  Anne’nin talebi üzerine 65 saat sonra enkazdan kurtarılan Minik Elif’in objektiflere yansıyan sıcacık pozu herkesin içini ısıttı. 

AYDA’NIN SESİNİ DUYDU, ÇALIŞMALARI DURDURDU 
Türkiye’nin dört bir yanından gelen arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği Rıza Bey Apartmanı'ndan 91’inci saatte 3 yaşındaki Ayda Bebek çıktı. 3 yaşındaki Ayda bebek, 91 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı. AydaGezgin, ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürüldü. Enkaz kaldırma çalışmaları sırasında Ayda bebeğin sesini duyan Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma ekibinden Nusret Aksoy yaşananları şöyle anlattı: ''Tam bloğu kaldırıyorduk, alandan bir çığlık sesi duydum. Jeneratörü durdurdum. 'Kimse var mı?' diye bağırdık. Bir ses geldiğini, herkese sessiz olmasını söyledim. ‘İyiyim’ diye bir ses geldi. ‘İsmin ne’ dedim, ‘Ayda’ dedi. ‘Ayda iyiysen hareket yap bana’ dedim. Elini salladı. Biz de AFAD ekiplerine haber verdik, onlar çalışmaya geldi” dedi. 
AYDA BEBEK BİZE UMUT OLDU 
İki günden bu yana enkaz alanında olan ve Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı (BAK Kadıköy) ile sahada olan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da arama kurtarma çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür etti. Odabaşı; “Nusret arkadaşımızın Ayda’nın sesini duyması ile beraber bir heyecan yaşandı. Biz buradaydık, bazı arkadaşlarımız dinlenmedeydi, geri geldiler. Bu olaya vesile olduğumuz için çok gururluyuz. Ayda bebek artık bir Kadıköylü. Bundan sonra onu yalnız bırakmayacağız. Ayda bebek bize umut oldu. Dün gece akıllarda ‘acaba birine ulaşabilir miyiz’ sorusu vardı. Ama bugün herkes başka bir motivasyon yaşıyor” diye konuştu. 
BAK Kadıköy’ün 25 kişiden oluşan, arama kurtarma alanında eğitimli personeli, enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları için gerekli malzemeleri taşıyan 2 tane tam donanımlı arama kurtarma aracı ve bir otobüs eşliğinde yola çıkmıştı. 

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.