Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarında şalterler indirilecek

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarında şalterler indirilecek

Türk Metal, uyuşmazlık ile sonuçlanan MESS sürecinde grev kararı aldı. Yüz binlerce metal işçisi Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarında şalterleri indirecek.

Yüz binlerce metal işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinde işveren sendikası ile MESS ile anlaşamayan Türk Metal Sendikası grev kararı aldı. Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS) arasında 12 Ekim 2021 günü başlayan ve 130 bin işçiyi ilgilendiren Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 7 Aralık 2021 günü yapılan oturumda Türk Metal’in masadan kalkması üzerine kesilmiş ve taraflar uyuşmazlık tutanağını tutmuştu. Sürecin tıkanması sonrası alanlarda ve fabrikalarda eylemler düzenleyen Türk Metal, işveren tarafının uzlaşmaz tavrının devam etmesi üzerine grev kararı aldı. Grev kararı Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak tarafından Gemlik’te duyuruldu. Sendikalarının Gemlik Şubesi’nin olağan kongresinde konuşan Kavlak, “Artık sözün bittiği yerdeyiz, bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız. Bundan sonraki süreçte, eylemse eylem, grevse grev” dedi.

“BÜTÜN İŞYERLERİ EYLEM ALANIDIR”

Mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini belirten Kavlak, grev kararını şöyle duyurdu: “Mücadelemizin en etkili silahını buradan, Gemlik’ten bütün Türkiye’ye duyurmaya geldim. Buraya grev kararımızı alarak geldim. 24 Aralık günü itibarıyla grev kararımızı aldık. Artık yalnızca sokaklar, caddeler, meydanlar değil, artık her yer eylem yeridir, her yer, bütün işyerleri eylem alanıdır. Grev kararımız hayırlı olsun, gazamız mübarek olsun.”

ÜLKENİN EN BÜYÜK SANAYİLERİNDE GREVE GİDİLECEK

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi kapsamına giren işyerleri arasında, ülkemizin en büyük sanayi kuruluşları olan Renault, Mercedes, MAN, Türk Traktör, Ford Otosan, Tofaş, Arçelik, Bosch, Otokar ve bunların yan sanayileri yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.