'Türkiye toplama kampı mı Allah aşkına?'

'Türkiye toplama kampı mı Allah aşkına?'

Hatay'da halka seslenen Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriyeli politikasını eleştirdi.

Hatay'da halka seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Yetkiyi verin, Suriye sorununu çözelim, barışı getirelim. Ülkemizdeki 2 milyon 200 bin Suriyeli için ‘Türkiye'de kalsınlar, biz para verelim siz bakın onlara' diyorlar. Türkiye toplama kampı mı Allah aşkına?" şeklinde konuştu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında dün Hatay'da ilçeleri gezdi, Defne Uğur Mumcu Alanı'nda toplanan kalabalığa seslendi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

5 ÜLKEDE ELÇİMİZ YOK: 2012'de dönemin Başbakanı Erdoğan'a mektup yazdım. "Suriye'yi felakete sürüklüyorsunuz. Bunun bedelini 78 milyon yurttaşımız öder. Başka bir ülkenin içişlerine karışmayın" dedim. Şu an Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez, 5 ülkede birden büyükelçimiz yok. Bu dış politika, kimseye fayda getirmedi.

GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ: Yetki verin, gençlerimizin önünü açacağız. Aramızda çok sayıda genç var. Bütün meydanlar size serbest olacak. Yasağı kaldıracağım. Özgürce her kentin meydanlarında gezeceksiniz. Gençleri bu ülkenin gururu ve geleceği olarak görüyorum.

EŞİNİZİ SANDIĞA GETİRİN: Hanımlar, 1 Kasım'da eşinizi tutun sandığa getirin. Bu seçim, hepimizin dikkatli olması gereken seçim. Anneler, çocuklarınızı okula tam gün göndereceksiniz. Beslenme çantasını kaldıracağız. Çocuk öğle yemeğini öğretmenleriyle okulda hiçbir ücret ödemeden yiyecek. Okul aile birliklerini yasal statüye kavuşturacağız. Okul yönetiminde anne ve babaların söz hakkı olacak.

FAKİRLİĞİ TOPRAĞA GÖMECEĞİM: Bir evde akşam tencere kaynamazsa sıkıntınızı iyi bilirim. Evde huzur varsa mahallede de vardır. Evde huzur yoksa hiçbir yerde yoktur. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Allah'ın izniyle fakirliği toprağa gömeceğim.

TÜRKİYE TOPLAMA KAMPI MI? Ben siyaseti zenginleşme aracı olarak görmedim. Siyaset halka hizmet etmek demektir. Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu şartlar çok uygun şartlar değil. 2 milyon 200 bin Suriyeli için diyorlar ki "Türkiye'de kalsın bunlar, biz size para verelim siz Türkiye'de bakın." Türkiye toplama kampı mı Allah aşkına?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.