Türkiye Kaçak Baskı Ve Sarf Ürünlerinde İlk Sıralarda

Türkiye Kaçak Baskı Ve Sarf Ürünlerinde İlk Sıralarda

Sahte, kaçak baskı ve sarf ürünlerinin adedinin arttığı ülkeler içinde Türkiye’nin de adı anılıyor. Dijital ürünleri ile bilinen Xerox Corporation, sahte ve kaçak ürünlerde Türkiye’nin yanında Çin, Brezilya ve ABD’nin de ön planda...

Sahte, kaçak baskı ve sarf ürünlerinin adedinin arttığı ülkeler içinde Türkiye’nin de adı anılıyor. Dijital ürünleri ile bilinen Xerox Corporation, sahte ve kaçak ürünlerde Türkiye’nin yanında Çin, Brezilya ve ABD’nin de ön planda olduğunu açıklıyor.

Şirketin faal olduğu 180 ülkenin önemli bölümünde sorunla mücadele eden birimler yer alıyor. Bu birimler, o ülkelerin polisi ile el ele vererek sahte ve kaçak ürün satışından elde edilen gelirin ve vergi kayıplarının önüne geçmeye gayretinde.

Xerox, geçtiğimiz aylarda İstanbul Eyüp’te iki ayrı yere polis ile operasyon yaptı. Operasyonda değeri 250 bin liraya denk gelen toner ve kartuşlar ele geçirildi. Geçen Ocak ayında ise İstanbul Bahçelievler ve Güngören’de iki bini aşkın sahte ve kaçak sarf ile çok sayıda sahte reklam materyallerine el konuldu.

Baskı Sarf Malzemeleri Birliği’nin (The Imaging Supplies Coalition) rakamlarına göre sahte ve kaçak baskı ürünleri dünya genelinde tahmini olarak senelik 3,5 ile 5 milyar dolar bir gelir kaybına neden oluyor.

Sahte ve kaçak ürünleri, dikkat etmeden satın alan tüketiciler yüzlerce hatta binlerce dolar ödedikleri büro ürünlerinin hasar görmesine ve ürünlerinin bilmeden garanti kapsamı dışında kalmasına neden oluyor. Xerox görevlileri, tüketicileri yetkili olmayan satış noktaları ve bilişim marketler dışında bir yerden sarf ürünleri satın alınmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Sahte olduğundan şüphelenilen ürünlere de ihbar edilmesi talebinde bulunuyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.