Türkiye, Berlin’de 32. oldu

Türkiye, Berlin’de 32. oldu

Almanyanın başkenti Berlinde düzenlenen 12. Dünya Atletizm Şampiyonası sona erdi.

Türkiye şampiyonayı, milli atlet Karin Melis Mey ile bayanlar uzun atlamada bir bronz madalya kazanarak, 32. sırada tamamladı. Başkent Berlin’deki şampiyona, bugün yapılan müsabakalarla tamamlandı. Türkiye, bu akşam yapılan bayanlar uzun atlama finalinde, Karin Melis Mey ile bronz madalya elde etti. Şampiyonaya 6 bayan ve 3 erkek olmak üzere toplam 9 sporcu ile katılan Türkiye, sadece bir madalya kazandı. Müsabakaların ardından kapanış törenini gerçekleştirildi. Binlerce gönüllü yardımcı, atletlerle birlikte stadın içinde toplandı. Berlin’de 201 ülkeden toplam bin 984 atletin mücadele ettiği, bu rakamın da yeni Dünya Atletizm Şampiyonası rekoru olduğu bildirildi.

Bilet satışının da toplam 400 bin ile atletizm şampiyonalarında yeni bir rekora ulaştığı, buna rağmen hedeflenen 500 bin bilet satışının ise gerçekleşmediği kaydedildi. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Lamine Diack, Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler’in de katıldığı kapanış töreninde yaptığı konuşmada, stattaki, “muhteşem hava ve mükemmel organizasyon” için teşekkür etti. Alman atletler, üzerinde, “Teşekkürler Berlin, harikaydınız” yazılı bir pankart taşırken, Güney Kore’li atletler de, üzerinde “Daegu 2011’de görüşmek üzere” yazılı pankart açtılar.
Madalya sıralamasında ABD, 10’u altın, 6’şar tanesi de gümüş ve bronz olmak üzere toplam 22 madalya kazanarak, yarışmalarda birinci oldu. Jamaika, 7’si altın, 4’ü gümüş ve 2’si bronz olmak üzere toplam 13 madalyayla ikinci, Kenya da 4’ü altın, 5’i gümüş ve 2’si bronz olmak üzere toplam 11 madalyayla 3. sırada yer aldı. Rusya 4 altın, 3 gümüş, 6 bronz ile dördüncü, Polonya 2 altın, 4 gümüş, 2 de bronzla beşinci, Almanya 2 altın, 3 gümüş ve 4 bronzla altıncı, Etiyopya da 2 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalyayla yedinci sırada şampiyonayı tamamladı. Türkiye bir bronz madalyayla Estonya, Meksika, Katar, Romanya ve Slovakya ile birlikte 32. sırayı paylaştı.
TERZİ: DAHA İYİ SONUÇLARLA DÖNEBİLİRDİK
Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, “Türk Milli Takımı’ndaki atletlerin 12. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda genel olarak performanslarının altında kaldıklarını” söyledi. Mehmet Terzi, 12. Dünya Atletizm Şampiyonası’nın Berlin’de tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Sporcularımız performanslarının altında kaldılar. Biraz daha çaba harcasalardı, Berlin’den daha iyi sonuçlarla dönebilirdik” dedi. Daha önce büyük başarılara imza atan Elvan Abeylegesse’den 5 bin ve 10 bin metre yarışlarında madalya beklediklerini, aynı şekilde disk atmada Ercüment Olgundeniz’in ve cirit atmada Fatih Avan’ın daha önceki başarılarına göre yeteneklerinin altında kaldıklarını belirten Terzi, başlangıçta daha fazla sporcunun yarı finale ve finale kalmasını ümit ettiğini dile getirdi.
Sporcuları performanslarına göre seçtiklerini ve önceleri şampiyonaya 9’dan fazla sporcuyla katılmayı düşündüklerini ifade eden Terzi, “Berlin’e daha fazla sporcuyla da gelebilirdik, ancak Halil Akkaş, Selim Bayrak ve Türkan Erişmiş sakatlık yaşadılar” diye konuştu. Terzi, milli atletlerin Berlin’de sergiledikleri performans nedeniyle biraz üzüntülü olduklarını, ancak Karin Melis Mey’in uzun atlamada bronz madalya kazanmasının kendilerini şampiyonanın son gününde mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.