Türkiye Adalet Akademisi, Hsyk Üyesini Bugün Belirleyecek

Türkiye Adalet Akademisi, Hsyk Üyesini Bugün Belirleyecek

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelik seçimi için Türkiye Adalet Akademisi’nde bugün seçim yapılacak. Böylece HSYK üyeliği için yapılan seçimler sona erecek. Türkiye Adalet Akademisi bugün, kendi üyeleri arasından HSYK’ya...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelik seçimi için Türkiye Adalet Akademisi’nde bugün seçim yapılacak. Böylece HSYK üyeliği için yapılan seçimler sona erecek. Türkiye Adalet Akademisi bugün, kendi üyeleri arasından HSYK’ya bir asıl ve bir yedek üye seçimini yapacak. Saat 14:00’da yapılacak olan ilk toplantıda yasal çoğunluk sağlanamadığı takdirde, ikinci toplantı katılan üyelerle 20 Ekim’de yapılacak.

Akademide, HSYK üyeliği için 4 aday başvuruda bulunmuştu. Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçıl ve Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Musa Heybet adaylık başvurusunu geri çekti. Böylece akademide seçim için Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Ömer Kerkez ve Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Rıfat İnanç yarışacak.

22 ÜYE BULUNUYOR

HSYK Genel Kurulu 22 üyeden oluşuyor. Kurul başkanı Adalet Bakanı ve Adalet Bakanı Müsteşarı kurulun tabii üyesi. Diğer 20 üyenin 4’ü cumhurbaşkanı tarafından doğrudan atanıyor. Yargıtay Genel Kurulu 3, Danıştay Genel Kurulu 2, Adalet Akademisi Genel Kurulunca da 1 üye seçiliyor. Adli ve idari yargı hâkim ve savcıları arasından ise 7'si adli, 3'ü idari yargıdan olmak üzere 10 üye seçiliyor.

Yargıtay ve Danıştay ise yaptıkları seçimler ile HSYK üyelerini belirlemişti. Yargıtay’da yapılan seçimler sonrası 20. Hukuk Dairesi üyesi Yakup Ata, 18. Hukuk Dairesi üyesi Mustafa Kemal Özçelik ve 7. Ceza Dairesi üyesi Kerim Tosun HSYK üyeliğine seçilmişti. Danıştay’da yapılan seçimlere göre ise 13. Dairesi üyesi Taci Bayhan ile İdari Dava Daireler Kurulu üyesi Şaban Işık HSYK üyesi seçilmişti. 12 Ekim’de yapılan seçim ile ise hakim ve savcılar HSYK’nın 10 üyesini belirlemişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.