Türk Toplumunu İyi Tanıyan Siyasetçi Genişlemeden Sorumlu Komiser Oldu

Türk Toplumunu İyi Tanıyan Siyasetçi Genişlemeden Sorumlu Komiser Oldu

Avrupa Birliği'nin yürütme organı olan Avrupa Birliği Komisyonu açıklandı. Komisyonun, Türkiye açısından önem taşıyan Genişleme Müzakereleri ve Komşuluk Politikasından Sorumlu üyeliğine Avusturyalı politikacı Johannes Hahn getirildi....

Avrupa Birliği'nin yürütme organı olan Avrupa Birliği Komisyonu açıklandı. Komisyonun, Türkiye açısından önem taşıyan Genişleme Müzakereleri ve Komşuluk Politikasından Sorumlu üyeliğine Avusturyalı politikacı Johannes Hahn getirildi.

Geçtiğimiz dönem bölgesel politikalardan sorumlu Avusturyalı politikacı Johannes Hahn, genişleme dosyasını Çek politikacı Stefan Füle’den devralacak. Hahn, birlik içerisinde Türkiye’ye muhalif tutumuyla bilinen Avusturya’da uzun yıllar siyaset yapmış bir isim. 3 Ekim 2005'te müzakerelerin başlamasını 40 saat engelleyerek Türkiye karşıtı tavrını belli eden Avusturya kamuoyu, genişleme konusunda en katı tavra sahip ülkelerden biri olarak biliniyor.

Hıristiyan Demokrat Avusturya Halk Partisi’nin (ÖVP) gençlik teşkilatlarında siyasete başlayan Hahn, partisinin 2004-2007 yılları arasında Viyana Eyalet Başkanlığı’nı yürüttü. 2007 yılında dönemin hükümetinde Bilim Bakanı olan Hahn, komisyon üyesi olduğu 2010 yılına kadar kabinedeki görevine devam etti.

Partisinin eyalet başkanlığı döneminde Türk toplumu ile sıcak ilişkiler kuran Hahn, parti tarihinde ilk kez bir Türk kökenli siyasetçiyi eyalet meclisine seçtiren bir isim. Türk çatı derneklerinin Kutlu Doğum ve iftar etkinliklerine katılan Hahn, 2010 yılından beri görev yaptığı Brüksel’de ‘Avrupa Birliği’ projesini destekleyen bir siyaset takip etti. Hahn’ın ismi felsefe alanında yaptı doktora çalışmasında ‘intihal’ olduğu yönünde yapılan açıklamalarla gündeme gelmiş, araştırma komisyonu tarafından yapılan çalışmada iddiaların asılsız olduğu ortaya çıkmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.