Türk Telekom 28 bin sporcuya okul oldu

Türk Telekom 28 bin sporcuya okul oldu

Badmintondan eskrime, tenisten bisiklete kadar 15 farklı branşta eğitim veren Türk Telekom Spor Okulları'nda, sadece 2009 yılında 3 bin 500'ü aşkın sporcu eğitim gördü.

Türk Telekom Spor Okulları'nda 10 yıldan bugüne yetişen sporcuların sayısı 30 bine yaklaştı. Gençlerin çevreleriyle iletişim becerilerini geliştirmede sporun etkisinden hareket eden Türk Telekom, 10 yıldan bu yana aralarında Konya’nın da bulunduğu 41 ilde yaptığı alt yapı yatırımlarıyla, basketboldan eskrime, badmintondan kayak ve tenise 15 branşta 28 bin genç sporcunun yetişmesini sağladı. Türk Telekom, 41 ilde yer alan Spor Kulüpleri bünyesinde faaliyet gösteren 21 ildeki tam zamanlı spor okulları ile birlikte 7 ilde de Yaz Spor Okulları aracılığı ile gençlere spor eğitimi veriyor.

EN BÜYÜK İLGİ FUTBOLA
2009 yılında tam zamanlı spor okulunda futbol eğitimi alanların sayısı bin 049 olurken, yaz okullarında ise 125 kişi futbol eğitimi aldı. Tam zamanlı spor okulunda 743 ve yaz okulunda 135 kişi ile ikinci spor dalı basketbol olurken, yüzme tam zamanlı spor okulunda 248 ve yaz okulunda 100 kişinin katılımı ile en çok ilgi gören üçüncü spor dalı oldu.
BADMİNTON, TENİS VE ESKRİM SPORCULARI DA VAR
Türk Telekom Spor Okulları'nda sadece futbol ve basketbol gibi kitle sporları değil, badminton, tenis, eskrim, kayak, atletizm ve bisiklet gibi alanlarda da sporcu yetiştiriliyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Türk Sporuna Katkı Ödülü'ne layık görülen Türk Telekom ve bazı gurup şirketlerinin, sağladıkları olimpiyat takımı, milli takım ve 4 büyük futbol takımı sponsorlukları ile sporu desteklemeye, spor okulları ile de sporun alt yapısına yatırım yapmaya devam edecekleri bildirildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.