Türk sporu 21. yüzyılda arşivine kavuşuyor

Türk sporu 21. yüzyılda arşivine kavuşuyor

Spor Genel Müdürlüğü (SGM), iki ay önce başlattığı çalışmayla Spor Bilgi Sistemini kurarak, Türk sporunun büyük bir ihtiyacını giderdi

Spor Genel Müdürlüğü (SGM), iki ay önce başlattığı çalışmayla “Spor Bilgi Sistemi”ni kurarak, Türk sporunun büyük bir ihtiyacını giderdi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, 5 Aralık Pazartesi günü sisteme gerekli bilgilerin girilmeye başlandığı ve 1 Ocak 2012 döneminden itibaren de belgelerin dökülmeye başlanacağı kaydedildi. Sistemin hayata geçirilmesiyle birlikte dağıtılacak ödüller buradaki bilgilere göre paylaştırılacak. Ayrıca, sistem içerisinde millilik belgesi almaya hak kazanan kişiler de görüntülenebilecek.

 

Spor Bilgi Sistemi’ne bilgiler federasyonlar tarafından aktarılacak. Federasyonlar, sporcunun hangi yarışmada, hangi ülke ve şehirde yarışarak hangi dereceyi aldığı ile ilgili bilgileri sisteme girecek. Bu sistemle birlikte federasyonlarda da artık bir arşiv sistemi oluşturulmuş olacak. SGM’nin, sistem için yaklaşık iki yıllık bir süreyi geçiş dönemi olarak gördüğü, bu zaman içinde de aksaklıkların giderilmesinin öngörüldüğü öğrenildi. Konuyla ilgili olarak Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı ve Bilgi İşlem Birimi’nin çalışma yaptığı, sistemin de 5 Aralık itibariyle faaliyetine başladığı bildirildi.

 

SGM’nin en büyük sorunlarından olan millilik belgesi de bu sistemle birlikte dijital ortama aktarılacak ve yetkili herkes bunları görüntüleyebilecek. Kredi ve Yurtlar Kurumu da millilik belgeleriyle yurtlarında konaklama imkanına sahip olacak sporcuları belli bir süre sonra görebilecek. Böylelikle millilik belgelerinde sahtekarlık yapma imkanı da ortadan kaldırılmış olacak. Spor Genel Müdürlüğü’nün bu çalışması sonrasında, 21. yüzyılda geç de olsa Türk sporu gerçek arşivine kavuşmuş olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.