Türk Okulu Öğrencileri, Birinci Oldukları Projeyi Filipinli Yetkililere Tanıttı

Türk Okulu Öğrencileri, Birinci Oldukları Projeyi Filipinli Yetkililere Tanıttı

Filipinler'deki Fountain Uluslararası Türk Okulu 8. sınıf öğrencilerinden Amin Hataman ve Göktürk Karabulut, Filipinler Tarım Ticareti ve Kırsal Bölge Kalkınma Kurumu'nda düzenlenen toplantıda, geliştirdikleri projelerini sundu.Öğrenciler,...

Filipinler'deki Fountain Uluslararası Türk Okulu 8. sınıf öğrencilerinden Amin Hataman ve Göktürk Karabulut, Filipinler Tarım Ticareti ve Kırsal Bölge Kalkınma Kurumu'nda düzenlenen toplantıda, geliştirdikleri projelerini sundu.

Öğrenciler, Hindistan cevizinden hazırlanan ve geri dönüşümü kolay olan çok amaçlı plastik yapımı projeleri hakkında Filipinli yetkililere sunum yaptı. Toplantıya katılanlar, projeden çok etkilendiklerini ve çevreye duyarlı bu projenin hayata geçirilmesi durumunda gelecek adına ümit verici olduğunu söylediler.

Sunuma katılan Filipinler'in dev üretim şirketlerinden biri, projeden etkilendiğini ve patentinin alınması durumunda projeyi kabul etmek istediklerini belirtti.

Fountain Uluslararası Türk Okulu öğrencileri, bu yıl Gürcistanda düzenlenen Çevre Proje Olimpiyatları'nda bu proje ile birincilik kazanmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.