Türk kahvesine de zam geldi

Türk kahvesine de zam geldi

Zam furyasından kahve de nasibini aldı. Kilosu 80 liraya satılan Türk kahvesinin yeni fiyatı 140-150 liraya oldu. Vatandaş, “İçtiğimiz bir kahvemiz vardı. Ona da zam geldi” diyerek, fiyat artışına tepki gösterdi

Ekonomik gidişat, ürünlere zam olarak yansıyor. Günlük olarak çoğu ürüne zam geliyor. İnsanların severek tükettiği kahveye de zam geldi. Kilosu 80 liraya satılan Türk kahvesi 140-150 liraya dayandı. Bazı yerlerde 120 liraya satılsa da Konya genelinde kahvenin yeni fiyatı 150 lira oldu.

KAHVE FİYATI ARTMAYA DEVAM EDECEK

Çatlıoğlu Baharat çalışanı Yusuf Çatlıoğlu, kahve fiyatlarında bir artışın olduğunu, bu artışın da devam edeceğini dile getirdi. Kahve ağaçlarının dondan olumsuz etkilendiğini, daha sonra da kuraklığın etkisini gösterdiğini belirten Çatlıoğlu, “Kahve ağaçlarının yaygın olduğu ülkelerdeki mevsim değişiklikleri kahve verimini azalttı. Kahve üretimi ve verimi azalınca fiyat da fırladı. Kahvenin fiyatı yarı yarıya arttı. Bu artışın devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

11-3-1200x800.jpg

BU MEVSİMLERDE SATIŞIMIZ ÇOK OLURDU

Kış mevsiminde genelde kahve satışlarının arttığını belirten Çatlıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Konya'da hava soğuk. Normalde satışlarımız çok fazla olurdu. Kuruyemiş ve kahve satışımız gerçekten artardı. Kahveye gelen zamlardan sonra, satışlarımız biraz düştü. Geçen yıllara nazaran satışlarımız azaldı. İnsanımız fiyatı yüksek olsa dahi kahveyi severek içiyor. Daha önce bir kilo alanlar bugün yarım kilo alıyor. Vatandaşın alım gücü ve miktarı düşse de kahve sevilerek tüketiliyor.”

11-2-1200x800.jpg

SON ZAMANLARDA CİDDİ BİR FİYAT ARTIŞI OLDU

Adnan Efendi Şekerleme çalışanı İsmail Kayretli ise şunları söyledi: “Kahve fiyatında son zamanlarda ciddi bir artış yaşandı. Bu artışın sebepleri var. Kahve üretimi, hava şartlarındaki olumsuzluktan dolayı düştü. Kahve ağaçlarının hasat zamanında üretilen kahve miktarında ciddi bir düşüş yaşandı. Bu da doğal olarak fiyatlara yansıdı. 110-120 lira arasında bir fiyata kahveyi satıyoruz. Fiyat artınca kahve satışlarımız da azaldı. Kahve bizim kültürümüzün temel taşlarından. Evlerin olmazsa olmazı. Fiyat yüksek olsa da vatandaşımız kahve tüketmeyi seviyor. Kendi bütçesine göre vatandaşlar kahve almaya devam ediyor.”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum