Çinli şirketler akın akın Türkiye'ye geliyor!  Bu kez enerji yatırımı yapacaklar

Çinli şirketler akın akın Türkiye'ye geliyor! Bu kez enerji yatırımı yapacaklar

Çin’in önde gelen elektrik-elektronik, makine ve yenilenebilir enerji sektörlerindeki devlerinden biri olan Wetown Electrıc Group CO, Türkiye’de yatırım yapmayı planlıyor.

Türkiye’nin sanayi potansiyelini değerlendiren Wetown Electrıc Group, yatırımlar için potansiyel lokasyonlar arasında Denizli’yi de gündemine aldı.

Wetown Electrıc Group Türkiye Pazarıyla İlgileniyor

Bu kapsamda, Wetown Electrıc Group'un Elektrik Grup Başkanı Jiang Wengong, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Denizli’de yapılan bu görüşmede, Jiang Wengong Türkiye’deki yatırım imkanları, ihracat fırsatları, yurtdışı pazarlara açılma stratejileri ve Çin-Türkiye ticari ilişkileri hakkında detaylı bilgi aldı.

DENİZLİ, STRATEJİK BİR YATIRIM NOKTASI OLARAK ÖNE ÇIKIYOR

Denizli, Türkiye’nin sanayi ve ihracat alanındaki dinamik yapısı ile son yıllarda yatırımcıların dikkatini çeken bir şehir olarak öne çıkıyor. Özellikle tekstil, mermer, ve makine sektörlerinde güçlü olan Denizli, yenilenebilir enerji yatırımları için de uygun altyapıya sahip. Wetown Electrıc Group'un, bölgenin sunduğu lojistik avantajlar ve nitelikli iş gücü potansiyelini değerlendirmek istediği belirtiliyor. Bu yatırımın, Çin ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini artırmasının yanı sıra, yerel ekonomiye de büyük katkı sağlaması bekleniyor.

DEV ŞİRKETLERİN STRATEJİK ORTAĞI

Çin’de enerji dağıtım işlerini ve yeni enerji alanında faaliyet gösteren, 40’dan fazla ülkeye ihracat yapıp, projeler üstlenen Wetown Electric, müşterilerine yüksek kaliteli ürünler, çözümler sunuyor. Çin’in Tanınmış Ticari Markasını belgesine sahip şirketin yıllık cirosunun 10 milyar doların üzerinde olduğu öğrenildi. Resmi internet sitesinde ABB, Westinghouse ve Schneider'in küresel stratejik ortağı olduğu belirtilen Çinli şirketin ürünleri Pekin Olimpiyat Kuş Yuvası, Şangay Dünya Fuarı, Hong Kong-Zhuhai-Makao Köprüsü ve Pekin Yeni Havaalanı gibi klasik projelerde kullanıldığı ifade ediliyor.

ADANA VE DENİZLİ YATIRIM İÇİN ÖNCELİKLİ İLLER

Türkiye’ye yatırım yapmayı planlayan şirketin Adana’nın yanı sıra Denizli’yi de gündemine aldığı öğrenildi. Wetown Electrıc Group CO yetkilileri, Türkiye’de yapmayı hedefledikleri yatırım planlarını görüşmek üzere Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu’nu ziyaret etti. Görüşmede, Wetown Electrıc Group Başkanı Jiang Wengong, Wetown Electrıc Group Satış Direktörü Mu Yan, China Tusoft Technology Company Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Kızılöz, Tusoft Technology Company Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet İyigün, Tusoft Technology Company Genel Müdür Huzeyfe Benli, DSO Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Tillem hazır bulundu.

ÇİN-TÜRKİYE TİCARET İLİŞKİLERİNDE YENİ BİR SAYFA

Wetown Electrıc Group'un Türkiye’de yapacağı olası yatırım, iki ülke arasındaki ticaret ilişkilerini daha da güçlendirebilir. Çin, Türkiye'nin en büyük ticaret ortaklarından biri konumunda olup, bu tür doğrudan yabancı yatırımlar, ekonomik iş birliğini daha da derinleştirebilir. Yenilenebilir enerji, elektrik ve makine sektörlerinde yapılan yatırımlar, Türkiye'nin bu alanlardaki büyüme hedeflerine katkı sağlayacak ve iki ülke arasındaki teknolojik iş birliğini geliştirecektir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum