Konya'da vergi borcunu ödemeyen vatandaşın arsası satılacak! Fiyatı 1 milyon 210 bin lira

Konya'da vergi borcunu ödemeyen vatandaşın arsası satılacak! Fiyatı 1 milyon 210 bin lira

Son zamanlarda vergi borçlarının tahsili için bazı gayrimenkuller satışa çıkarılıyor. Konya'nın Akşehir ilçesinde vergi borcunu ödemeyen vatandaşın arsası 1 milyon 200 bin liraya satışa çıkarıldı.

Türkiye genelinde vergi alacakları için harekete geçildi. Borcunu ödemeyen mükelleflerin gayrimenkulleri bu doğrultuda satışa çıkarılabiliyor. Bu konuya bir örnek Konya'da yaşandı. Kamuya olan borcunu ödemeyen bir vatandaşın arsası ihaleyle satışa çıkarıldı. Akşehir Vergi Dairesi Müdürlüğü gayrimenkul satacağını duyurdu. Bir kamu alacağından dolayı haczedilen gayrimenkul Akşehir'de yer alıyor. 300 metrekare büyüklüğündeki arsanın ihaleyle satışı 19 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Arsa için belirlenen muhammen bedel ise 1 milyon 210 bin lira.

ekran-goruntusu-2024-08-31-142617.png

Akşehir Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yapılan satış duyurusu şu şekilde:

Dairemizce kamu alacağının tahsili için 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerince haczedilen aşağıda vasıfları belirtilen gayrimenkul belirtilen Kanun hükümlerince açık artırma usulüyle satılacaktır.

1- Gayrimenkul Kileci Mah. 31030. Sk. No: 18 Akşehir/KONYA adresinde bulunmaktadır.

2- Gayrimenkul Konya İli Akşehir İlçesi Kileci Mahallesi 225 ada 6 parsel de, 300,40 m² yüz ölçümlü tam hisseli arsadır. (tapu kayıtlarına göre “dükkanı olan bahçeli iki kargir ev” niteliğinde olmasına rağmen arsa üzerinde hiçbir yapı ya da ekili dikili ürün bulunmamaktadır.)

3- Gayrimenkul Satış Komisyonu tarafından satışa konu gayrimenkulün açık artırmaya esas olan rayiç değeri 1.210.000,00 TL (KDV hariç) olarak takdir edilmiştir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum