Türk Hayırseverlerden Romenlere 30 Ton Gıda Yardımı

Türk Hayırseverlerden Romenlere 30 Ton Gıda Yardımı

Romanya’da Türk işadamlarının kurduğu Tuna Vakfı, Kimse Yok Mu Derneği ile ortaklaşa Ramazan kumanyası dağıttı.

Romanya’da Türk işadamlarının kurduğu Tuna Vakfı, Kimse Yok Mu Derneği ile ortaklaşa Ramazan kumanyası dağıttı. 3 bin 500 ihtiyaç sahibi Romen ve soydaş aile yardımlarla bayramı erken yaptı.

Romanya genelinde 13 belediye ile görüşen Vakıf yetkilileri, 3 bin 500 ihtiyaç sahibi aile belirledi. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, belediye binası önünde toplandı. Paketler isim sırasına göre tek tek dağıtıldı.

Bazı Romenler yardım paketini almaya çocuklarıyla geldi. Paketleri taşımakta zorluk çeken yaşlılar, malzemeleri el çantasına aktararak taşıyabildi.

Yapılan yardımlardan özellikle yaşlılar çok mutlu oldu. Yardımsever işadamları yaşlılardan bol bol dua aldı. Bir vatandaş, ‘Allah sizin yaptığınız, yapacağınız bütün yardımlarınızda ve işlerinizde kolaylık versin. Yardımınız için çok teşekkürler.” şeklinde dua etti.

Kumanya paketini alan yaşlı bir kadın ise, “Allah sizden razı olsun. Çünkü günlük yaşamları zor olan ve yardıma muhtaç aileler var. Allah sizin ailelerinizle beraber olsun.” dedi.

Dağıtımda Romanya’da yaşayan soydaşlar da unutulmadı. Tatar Türk Derneği'nde dağıtılan kolilerle soydaşlar sevindirildi.

Ramazan kumanyasında, un, şeker, yağ, pirinç, salça gibi bir ailenin temel ihtiyacı olan gıda ürünleri yer alıyor. Dağıtılan paketlerin toplamı 30 tonu buldu. Yardımı dağıtan yardımsever işadamları, muhtaçlara el uzatmanın huzurunu yaşadı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.