Türkiye'nin en büyük bilişim şirketleri belli oldu! Listede 3 Konyalı var

Türkiye'nin en büyük bilişim şirketleri belli oldu! Listede 3 Konyalı var

Türkiye genelinde faaliyet gösteren en büyük bilişim şirketleri belli oldu. Listede 3 Konyalı firmanın yer alması dikkatlerden kaçmadı.

Dünya genelinde ülkelerin en çok önem verdiği konulardan birisi de bilişim. Son yıllarda yazılım alanında yapılan yatırımlar hız kazandı. Türkiye bu alanda hızla gelişen ülkeler arasına girmeyi başardı. Küresel çapta faaliyet gösteren Türk firmaları var. Türkiye'nin en büyük 500 bilişim şirketinin kendi alanında değerlendirildiği "Bilişim 500 Araştırması" düzenlenen törenle açıklandı. Bu kapsamda listeye giren şirketlere çeşitli ödüller verildi. Bahsi geçen bu listeye Konya'dan 3 bilişim şirketi girdi.

adsiz.jpg

Diğer iller listesinde 6. sırada yer alan Network Kurumsal Konya'da faaliyet gösteriyor. Bahsi geçen firmanın 1 yıllık geliri 63 milyon 57 bin lira olarak açıklandı. 2010 yılında kurulan şirket Konya dahil birçok kentte faaliyet gösteriyor.

network-2.jpg

Listede 9. sırada yer alan diğer Konya firması Badel Bilgisayar. 26 milyon 676 bin lira gelirle listeye giren şirket 2001 yılında Konya'da kuruldu. Kurumsal hizmetler sunan şirket hızla büyümesini sürdürüyor.

badel-333.jpg

Konyalı şirketlerden birinin ismi ise Firmanet Yazılım. Listeye 17. sırada giren şirket 7 milyon 785 bin lira gelir elde etti. 2007 yılında kurulan şirket TSK Güçlendirme Vakfı dahil birçok kuruma hizmet sağlıyor.

firmanet-332.png

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.