Türk futbol hakemlerinin büyük başarısı

Türk futbol hakemlerinin büyük başarısı

FIFA kokartlı Türk hakemler, 30 Haziran-15 Aralık 2011 tarihleri arasındaki son 5,5 aylık dönemde 43 uluslararası karşılaşma yöneterek, büyük bir başarı gösterdi.

FIFA kokartlı Türk hakemler, 30 Haziran-15 Aralık 2011 tarihleri arasındaki son 5,5 aylık dönemde 43 uluslararası karşılaşma yöneterek, büyük bir başarı gösterdi. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, FIFA kokartlı 7 erkek hakem 37 maça çıkarken, FIFA kokartlı 3 kadın hakem olan Dilan Deniz Gökçek (3), Kadriye Gökçek (2) ve Hilal Tuba Tosun Ayer (1) de toplam 6 karşılaşma yönetti. Erkek hakemlerin yönettiği 37 karşılaşmanın 19’u UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçları olurken, resmi ve hazırlık milli maçlarının sayısı da 18’i buldu. 14 milli maçın 5’ini ise Kolombiya’da yapılan 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nda Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçlar oluşturdu.

 

Cüneyt Çakır, Bülent Yıldırım, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Tolga Özkalfa ve Yunus Yıldırım’dan oluşan FIFA kokartlı hakemler arasında son 5 ayda en çok uluslararası maç yöneten hakem Cüneyt Çakır oldu. Haziran 2011’den bu yana “elit kategori”de yer alarak Avrupa’nın en üst 23 hakemi arasında bulunan Cüneyt Çakır bu sürede, açılış ve yarı final maçı da dahil olmak üzere 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nda 5 maç, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 3 grup maçı, İsveç ile Hollanda arasındaki 2012 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçı ve Almanya-Hollanda hazırlık karşılaşmasını yönetti.

 

Cüneyt Çakır’ı 9 karşılaşma ile Halis Özkahya takip etti. Özkahya’nın yönettiği maçlar arasında 4 Avrupa kupası maçı, 5 de 21 Yaş Altı ve 19 yaş altı milli maçı yer alıyor. 5 ayda 4 uluslararası maça çıkan Fırat Aydınus’un yönettiği maçların 3’ü UEFA Avrupa Ligi grup maçları oldu. Hüseyin Göçek’in yönetme başarısı gösterdiği 4 karşılaşmanın 2’si UEFA Avrupa Ligi gruplarında oldu. Tolga Özkalfa da 6 maçta düdük çalarken, Bülent Yıldırım ise 3 maça çıktı. Yunus Yıldırım da bu süre zarfında 1 karşılaşma yönetti.

 

Ayrıca FIFA kokartlı plaj futbolu hakemi Serdar Akçer, 1-11 Eylül 2011 tarihlerinde İtalya’nın Ravenna kentinde düzenlenen FIFA Dünya Plaj Futbolu Kupası maçlarında görev alma başarısını gösterirken, Temmuz 2011’de de yine Akçer ve FIFA kokartlı Arda Ergene, Avrupa Plaj Futbolu Ligi’nde maçlar yönetti. Kamil Çetin de, Bosna-Hersek’te 15-18 Aralık 2011 tarihleri arasında düzenlenen FIFA Futsal Dünya Kupası elemelerinde görev alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.