‘Türk Cumhuriyetleri’yle   ortak duruş sergiledik’

‘Türk Cumhuriyetleri’yle ortak duruş sergiledik’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin 20. yıl resepsiyonunda Başkan Uğur İbrahim Altay, “Pek çok meselede ortak duruş sergileyerek, Türk Cumhuriyetleri’nin uluslararası platformlardaki gücüne güç kattık” dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin (TDBB) 20. Yıl resepsiyonu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul’da Beykoz Mecidiye Kasrı’nda düzenlenen programda konuşan TDBB Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz yıl Haziran ayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen birliğin 6. Olağan Meclis Toplantısı’nda ikinci kez Türk Dünyası Belediyeler Birliği başkanlığına seçildiğini anımsatarak, birliğin 20. yılında böyle değerli kuruluşa başkanlık etmekten dolayı büyük onur duyduğunu söyledi.

GÜCÜNE GÜÇ KATTIK

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin üye ülkelerin yerel yönetimleri arasında işbirliğini, kardeşliği, birlik ve beraberliği geliştirmek; ekonomik ve kültürel alanlarda ortak projeler yürütmek; şehir yönetimlerinin sorunlarına çözüm üretmek ve yeni şehir kültürü modelleri oluşturmak amacıyla 12 Kasım 2003’te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle kurulduğunu ifade eden Başkan Altay şöyle devam etti: “30 ülkeden 1.206 üyesi bulunan birliğimiz çatısı altında, hamdolsun bugüne kadar çok önemli işler başardık. Önceki dönem Birlik Başkanlarımızın ve üyelerimizin katkılarıyla, geçmiş 20 yıl içerisinde; Türk Dünyası şehirleri arasında kardeş şehir münasebetlerinin kurulması, tecrübe paylaşım programları ve şehirlerimiz arasında ziyaretler gerçekleştirdik. Pek çok meselede ortak duruş sergileyerek, Türk Cumhuriyetleri’nin uluslararası platformlardaki gücüne güç kattık.”

FİLİSTİN’E ELİMİZİ UZATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Dünyanın son dönemlerde hiç olmadığı kadar barışa ve huzura ihtiyaç duyduğunu kaydeden Başkan Altay, “Özellikle Filistin’de gerçekleşen ve hiçbir vicdana sığmayan ahlak dışı saldırılar; yüreğinde insanlık namına bir zerre dahi taşıyan herkesi derin bir üzüntüye boğmaktadır. Bizler de bu korkunç saldırılara sessiz kalmayacak, bugüne kadar olduğu gibi bugün de Filistin’e elimizi uzatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Programa katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da konuşmasının başında TDBB’nin ilk dönemlerinden itibaren büyük emeği ve katkısı olan önceki dönem yöneticilerine teşekkür ederken, şu anda TDBB Başkanlığı’nı yürüten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı da tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

İŞ BİRLİĞİNİN ARTIRILMASI ÖNEMLİ BİR FIRSATTIR

Dünyada bir dengesizlik halinin mevcut olduğunu, bölgesel çatışmalardan siyasi gerilimlere, çevre tahribatından iklim değişikliklerine, göç dalgalarından yoksulluk, açlık ve bazı ülkeler için kitlesel birtakım kıtlık sorunlarına kadar birçok sorunun yaşandığına dikkati çeken Kurtulmuş, “Bu kadar sancılı, yoğun problemi olan bu dönem içerisinde Türk devletleri arasındaki işbirliği imkanının artırılması potansiyelinin önemli bir fırsattır. Bu fırsatın sadece Türk soylu ya da Türkçe konuşan devletler arasında değil, aynı zamanda Balkanlar’dan Orta Asya’ya kadar olan coğrafyada da çok önemli bir gelişmeyi bağrında barındıran bir fırsat olacaktır” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.