Konyaspor eski başkanı Fatih Özgökçen nar parçalayarak kafe açtı!

Konyaspor eski başkanı Fatih Özgökçen nar parçalayarak kafe açtı!

Konya'nın en yeni AVM'si Enntepe'de bir kafe hizmete girdi. Kafenin açılışına eski Konyaspor Başkanı Av. Fatih Özgökçen de katıldı. Açılışta Özgökçen ve beraberindekiler, yere atarak, nar parçaladı.

Konya'da yeni bir kafe daha açıldı. 1 yıl önce hizmete giren Enntepe AVM'de faaliyete giren bu kafenin açılışında daha önce hiç alışık olunmayan görüntülere şahit olundu. Türkiye genelindeki diğer şubelerini de nar parçalayarak açan kafe, Konya'da da aynısı yaptı. İşletme, 'bereket' getirdiğine inanılarak, nar parçalanarak açıldı.

thumbnail-img-9073.png

ÖNCE NAR PARÇALADILAR SONRA DA 3'LÜ ÇEKTİLER!

Yere atarak, nar parçalayan isimlerden biri de açılışa davetli olan eski Konyaspor Başkanı Av. Fatih Özgökçen oldu. Özgökçen, beraberindekilerle geri sayım yapılarak yere nar fırlattı. Narın parçalanmasıyla birlikte işletmenin açılışı gerçekleştirildi. Konya'da genel olarak işletmeler edilen dua ve kesilen kurdele ile açılırken, bu işletmenin nar parçalayarak açılması, dikkatlerden kaçmadı. Fatih Özgökçen ve beraberindekiler ayrıca 3'lü çekerek kafenin ismini söyledi.

thumbnail-img-9071.jpg

NİMETE SAYGISIZLIK OLARAK YORUMLANDI!

Kur'an-ı Kerim'de de 3 yerde ismi geçen, adı için 'rummân' kelimesi kullanılan nar, 2 yerde dünya nimeti, 1 yerde de cennet nimeti sayılıyor. Nimetin yere atılarak parçalanması, “Her şey tamam da narı neden yerde parçaladınız, bu yapılan nimete saygısızlık” yorumlarına sebebiyet verdi. Binlerce yıldan beri birçok kültürde ise nar, bolluk ve bereket simgesi olarak kullanılıyor. İşletmenin de bu anlayışla yere atarak, nar parçaladığı düşünülüyor. Parçalanan narın kafeye bereket getireceğine inanılıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum