Kara: Zalimlerin  düzenini yıkacağız

Kara: Zalimlerin düzenini yıkacağız

AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Katil Amerika gemisinin İzmir Limanı’nda olmasına ve ortak tatbikata razı olmayan Müslümanlar olarak toplandık. Zalimlerin düzenini yıkacağız” ifadelerini kullandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, ABD’nin İzmir Limanı’na konuşlandırdığı savaş gemisi USS Wasp ve Türkiye ile yapılan ortak askeri tatbikatı protesto etmek amacıyla Konya Kültürpark’ta bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, Kubbetüs Sahra maketinin önünde yaptığı açıklamada, İsrail terörizmi ve Amerika’nın zulüm politikalarına karşı sert mesajlar vererek, İslam ümmetine seslendi.

5-2.jpeg

ZULME BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Başkan Kara, açıklamasında İsrail ve Amerika’nın bölgedeki zulmünü her geçen gün artırdığını vurgularken, Müslümanların bu zulme boyun eğmeyeceğini dile getirdi.

Kara, “Onlar bizleri sindireceklerini ya da yok edeceklerini düşünüyorlar, fakat Rabbimizin müjdesine yaklaştığımızı biliyoruz. Onların sonunun geldiğini görüyoruz. Onların sonunun geldiğini görüyoruz. Bugün burada, katil Amerika gemisinin İzmir Limanı’nda olmasına ve ortak tatbikata razı olmayan Müslümanlar olarak toplandık. Zalimlerin düzenini yıkacağız” dedi.

KÜRECİK VE İNCİRLİK ÜSLERİNİ KAPATIN

Durmuş Ali Kara, Türkiye’nin ABD ve Batı ile olan ilişkilerini eleştirerek, İslam ülkeleriyle birlik çağrısında bulundu. Kara, ABD’nim Türkiye’deki üslerine yönelik sert ifadeler kullanarak, “Amerikan’dan korkmayı bırakın. Kürecik’i kapatın, İncirlik’i kapatın ve bu zalimlerin topraklarımızdan def edilmesini sağlayın” şeklinde konuştu.

Batı’nın iki yüzlü politikalarına değinen Kara, İslam birliğine yönelmenin gerekliliğini vurguladı.

İSLAM İŞ BİRLİĞİ TEŞKİLATINA ELEŞTİRİ

Kara, konuşmasında Filistin halkına da geniş yer ayırdı. Gazze’deki direnişin, Anadolu'nun direnişi olduğunu belirten Kara, “İktidar sahipleri milletin sesine kulak tıkamamalı. Gazze’deki savunma, Anadolu’nun savunmasıdır” ifadelerini kullandı. Kara, İslam İş birliği Teşkilatı’nı da eleştirerek, Gazze’deki zulme yeterince karşı durmadığını söyledi ve İslam dünyasını daha etkin adımlar atmaya çağırdı.

ZALİME DUR DEMEK BOYNUMUZUN BORCU

AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, yalnızca meydanlarda konuşmalar yapmanın yeterli olmadığını, somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı. “Bizler, mazlumların ahını değil, duasını aşmak için mücadele ediyoruz” diyen Kara, hükümete icraat çağrısında bulundu. Son olarak, “Müslümanlar ancak kardeştir” ayetini hatırlatan Kara, İslam ümmetinin birlik içinde zalimlere karşı durması gerektiğini belirterek, “ Bu hayatı mazluma kol kanat gererek yaşayacağız. Zalime dur demek boynumuzun borcudur” dedi.

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum