Türk bisikletçinin tarihi başarısı

Türk bisikletçinin tarihi başarısı

Türk bisikletçi Semra Yetiş, ilk defa bisiklette Dünya Şampiyonasına giden ilk kadın unvanını alarak tarihe geçti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun resmi İnternet sitesinde yapılan açıklamada, Semra Yetiş’in, katıldığı Çek Cumhuriyeti Kasna Lipa Tour’da Feminen’deki 5 etaplı yarışın 2 etabını 2’lik ile bitirmesi sonucu aldığı Union Cycliste Internationale (UCI) puanı ile 23-27 Eylül 2009 tarihinde İsviçre’de yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na gitmeye hak kazandığı bildirildi. Yol Bisikleti yarışında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanan Semra, Türkiye tarihine ilk defa, bisiklette Dünya Şampiyonası’na giden kadın unvanı da elde etti. Ayrıca elit erkeklerde ise iki Konyalı sporcu yarışacak. Miraç Kal ve Eyüp Karagöbek dünya şampiyonasında pedal çevirecek.

Türkiye Bisiklet Federasyonu, başarılı sporcuyu Almanya’da kampa aldı. 2012 Olimpiyatlarına hazırlık amaçlı Almanya’da Dünya Şampiyonası için hazırlanan başarılı sporcu Semra Yetiş, antrenman amaçlı katıldığı yol yarışları ile performansını artırmayı amaçladığını söyledi. UCI puanı ile Dünya Şampiyonası’na gitme hakkı kazanmanın mükemmel bir duygu olduğunu belirten Semra Yetiş, “Düşündükçe tüylerim diken diken oluyor. Dünya Şampiyonası’na gidip, o havayı solumak bile benim için büyük bir şans. Dünya Şampiyonası benim için büyük bir tecrübe olacağına inanıyorum. Başta Bisiklet Federasyonu olmak üzere, bana destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Koğa Miyata Yol Bisikleti takımı adına yarışlara katıldığını, bisiklet sporunun Avrupa’da nasıl yapıldığını öğrenmeye çalıştığını da dile getiren Yetiş, şunları söyledi: ”Öğrendiklerimi uygulayarak katıldığım yarışları tamamlamaya başladım, Belçika’da U23 Avrupa Şampiyonası’na 85 kişiden ilk 27. sırada bitirmek benim için çok büyük bir başarıydı. Çünkü, şimdiye kadar yarışları tamamlayamazken, şimdi 27. sırada bitiriyorum.” Elit Erkeklerde Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’den Uğur Marmara, Miraç Kal, Eyüp Karagöbek ve Mustafa Sayar katılacak.
1987 Çankırı doğumlu olan ve spora 11 yaşında voleybol ile başlayan Semra Yetiş, Gazi Üniversitesi B.E.S.Y.O Antrenörlük Bölümü bitirdi. 11 yıl Vakıfbank, SSK, Ankaragücü ve ODTÜ Spor Kulüplerinde faaliyet gösterdi. Bisiklet sporuna ise 2006 yılında Dağ Bisikleti ile devam etti. Sezonun sonunu Türkiye Cross Cauntry 2. ligi ve Dağ Maraton Şampiyonluğu ile kapattı. 2007-2008 sezonunda başarıları devam eden Yetiş, 2008 yılını sonunu yine Dağ Bisikleti Şampiyonluğu ile kapattı. Pekin Olimpiyatlarını kıl payı kaçıran sporcu, Avrupa’da gururumuz oldu. Akdeniz Oyunları’nda tek bayan sporcu olarak ülkemizi temsil eden başarılı sporcumuz, yarışı 10. sırada tamamlayıp, hemen ardından Belçika’da katıldığı Avrupa Şampiyonasında elde ettiği 27.’lik ile tüm Türk sporcular arasında Avrupa Şampiyonaları’nda bugüne kadar gerçekleştirilen en iyi sonucu elde etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.