Turizm, 52 sektörü harekete geçiriyor

Turizm, 52 sektörü harekete geçiriyor

Selçuk Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Beyşehir Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Sosyal Bilimler MYO, Beyşehir Ali Akkanat MYO ile Konya İl Kültür

Selçuk Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Beyşehir Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Sosyal Bilimler MYO, Beyşehir Ali Akkanat MYO ile Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen “1.Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu” Beyşehir’de Selçuk Üniversitesi Oteli Anamas Konukevi’nde gerçekleştirildi. Turizm sektörünün sorunları ve turizm eğitiminin tartışıldığı sempozyuma 10 ülkeden katılan 150’ye yakın akademisyen 72 tebliğ sundu. 
Sempozyumun açılış oturumunda“Turizm Sektöründe Sürdürülebilir Rekabet, Yenilik ve Küresel Trendler” konusu tartışıldı. Başkanlığını Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan’ın yaptığı oturumda; Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu “Turizmde Yeni Gelişmeler ve Eğilimler”, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Batman “Turizm Sektöründe Eğitim Sorunları”, Akkanat Holding Turizm Grup Başkanı Bekir Akkaş ise “Turizmin Pratik Boyutu” konularında sunum yaptı.
Sürdürülebilir rekabetin turizm sektöründeki önemine değinen Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, “Turizmin olduğu yerde 52 ayrı sektör harekete geçer. Bu ayrıntı düşünüldüğünde bile, turizm sektörünün istihdam ağının çok geniş olduğu anlaşılacaktır. Turizm ayrıca ülkemizin tanıtımında çok önemli bir alan olup, ülkeye ithal girdisi en az olan sektördür” dedi.
 “MEVLANA HOŞGÖRÜSÜNÜ SEKTÖRE AKTARMALIYIZ”
Mevlana hoşgörüsünün ve insanı merkez alan mistik felsefesinin geleceğin turizmcileri olan öğrencilere aktarılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Orhan Batman ise, “Bu engin hoşgörüyü turizm sektörüne aktarabilirsek daha iyi hizmet anlayışıyla Avrupa’da önemli bir yer edinmiş oluruz” dedi.
Panelin sonunda katılımcı ve sponsorlara teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi. 10 ülkeden katılımcıların olduğu ve 3 gün sürecek olan sempozyum 3 ayrı salonda eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Toplam 72 tebliğin sunulduğu sempozyum, Beyşehir gezisi ile sona erecek.
MERHABA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.