Tunus’ta Meclis Başkanından Milletvekillerine “görevinize Dönün Çağrısı”

Tunus’ta Meclis Başkanından Milletvekillerine “görevinize Dönün Çağrısı”

Tunus Kurucu Meclis Başkanı Mustafa Ben Cafer, meclis çalışmalarına katılmayacaklarını açıklayan milletvekillerine görevlerine geri dönmeleri çağrısında bulundu.

Tunus Kurucu Meclis Başkanı Mustafa Ben Cafer, meclis çalışmalarına katılmayacaklarını açıklayan milletvekillerine görevlerine geri dönmeleri çağrısında bulundu. Tunus devler televizyonunda dün akşam bir konuşma yapan Ben Cafer, “Halkın size yüklediği vazife henüz bitmemiştir.” dedi.

Tunus’ta geçtiğimiz Perşembe günü muhalif milletvekili Muhammed El-Brahimi’nin öldürülmesinin ardından 50’den fazla milletvekili, meclis çalışmalarından çekildiklerini açıklamıştı. Hükümet istifa edene kadar bu protestoya devam edeceklerini açıklayan milletvekilleri, meclisin önünde de eylem yapacaklarını duyurmuştu.

Bu gelişmelerin ardından dün akşam açıklama yapan Meclis Başkanı Mustafa Ben Cafer, meclisin vazifesini bitirmek üzere olduğunu en geç 23 Ekim’de görevini tamamlamış olacağını belirtti. Ben Cafer, çekildiklerini açıklayan vekillere “geri dönüp halkın size yüklediği vazifenizi tamamlayın” çağrısı yaptı.

Hükümetten, her kesimin meşru isteklerine cevap verecek gerekli adımların atılmasını isteyen Ben Cafer, Anayasa maddelerinin Ağustos’ta oylamalara geçileceğini, anayasa hedefine yaklaştıklarını vurguladı.

Meclisin dağıtılması, hükümetin istifasına yönelik çağrılara da cevap veren Meclis Başkanı Ben Cafer, “Meclis halk tarafından seçilmiş, milletvekilleri onca emek sarf etmiş, vakit harcamışlardır. Bütün bu emekleri, gayretleri çöp sepetine atmak mümkün değildir.” dedi.

Tunus’un Arap Baharı yolculuğunda birçok merhaleyi atlattığına işaret eden Meclis Başkanı, Arap ülkelerinin geri kalmış ülkeler olmadığını, Tunus demokrasisinin buna iyi bir örnek olabileceğini, bunu ispat için direnmeye ve kararlılığa davet etti.

Öte yandan bugün Cumhurbaşkanlığı Kartaca Sarayı’ndan yapılan açıklamada, bu sabah Cumhurbaşkanı Muhammed Munsıf El-Merzugi’nin kuvvet komutanlarıyla görüştüğü bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı basın sorumlusu Şakib Bouacile, tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı El-Merzugi başkanlığında bu sabah Kartaca Sarayı’nda kuvvet komutanlarıyla bir toplantı gerçekleştirildiği, ülkenin güvenlikle alakalı son durumunun değerlendirildiği belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.