Tunus’ta Bakanlar Kurulu “olayları” Görüşmek İçin Toplandı

Tunus’ta Bakanlar Kurulu “olayları” Görüşmek İçin Toplandı

Tunus’ta muhalif politikacının öldürülmesinden sonra hükümetin istifasını talep eden gösteriler devam ederken, Bakanlar Kurulu son olayları değerlendirmek için bugün toplandı.

Tunus’ta muhalif politikacının öldürülmesinden sonra hükümetin istifasını talep eden gösteriler devam ederken, Bakanlar Kurulu son olayları değerlendirmek için bugün toplandı.

Tunus’ta Halk Cephesi Hareketi partisi milletvekili Muhammed El-Brahimi’nin suikast sonucu öldürülmesinden sonra ülkede çıkan karışıklıkların ardından Bakanlar Kurulu bugün ilk toplantısını yaptı.

Başbakanlık Müsteşarı Nureddin El-Buhayri, toplantısı akabinde basın açıklaması yaptı. El-Buhayri, toplantıda ülkenin içinden geçtiği süreç ve demokrasiye geçiş sürecinde acil yapılması gerekenlerin konuşulduğunu belirtti.

Başbakanlık binasında yapılan basın toplantısında El-Buhayri, ortalıkta dolaşan bazı iddialara da cevap verdi. “Devlet bütün kurumlarıyla çalışmasına devam ediyor.” diyen Tunuslu yetkili, Sidibouzid şehrinde “bölgeyi kurtarma komisyonu” kurulduğu ve şehrin idaresinin bu komisyon tarafından yürütüldüğü ifade etti. El-Buhayri, “Söylentiler doğru değildir. Şehrin valisi işinin başında görevine devam ediyor.” dedi.

El-Brahimi’nin öldürülmesinden sonra ülkede gösteriler düzenleniyor. Muhalefet, hükümeti istifaya çağırırken, Kurucu Millet Meclisi’nin de feshedilmesini istiyor.

Muhalefetten 60’tan fazla milletvekili, talepleri gerçekleşene denk meclisin çalışmalarına katılmayacaklarını ve önünde eylem yapacaklarını duyurmuştu.

Öte yandan hükümet destekçileri de “meşruiyete destek” gösterileri düzenliyor. Her iki grup da dün akşam iftardan sabaha kadar meclis önünde gösterilerine devam etti. Polis, sabah 04.30 sularında öz yaşartıcı gazla göstericilere müdahale etti. Sidibouzid başta olmaz üzere bazı şehirlerde arbede yaşandı.

Bu arada Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Kartaca Sarayında Cumhurbaşkanı Muhammed Munsıf El-Merzugi başkanlığında Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yapılıyor. Toplantı sonrası başbakanın kamuoyuna açıklama yapacağı duyuruldu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.