Tunus Başbakanı Arayd: Devrime Karşı Suikast Yapıldı

Tunus Başbakanı Arayd: Devrime Karşı Suikast Yapıldı

Tunus Başbakanı Ali Arayd, muhalif kimliği ile bilinen Demokrat Yurtseverler Partisi Milletvekili Muhammed İbrahimi'nin dün uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesi üzerine olağanüstü bakanlar toplantısı düzenledi.

Tunus Başbakanı Ali Arayd, muhalif kimliği ile bilinen Demokrat Yurtseverler Partisi Milletvekili Muhammed İbrahimi'nin dün uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesi üzerine olağanüstü bakanlar toplantısı düzenledi. Toplantının ardından açıklama yapan Arayd, “Muhammed İbrahimi'ye yapılan suikast, sadece kendisinin şahsına değil, Tunus devrimine, hükümete, muhalefete ve siyasi gidişata yapılan bir suikasttir” dedi.

Arayd, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tunus halkının cumhuriyet bayramını kutladığı, halkın her kesiminin ittifak içerisinde olduğu, ülkenin istikrarlı bir süreçten geçtiği dönemde bu suikast tam bir faciadır. Bunu uygulayanlar, (Mısır'ı kastederek) yabancı tecrübelerin ülkemizde aynısını uygulamak istiyorlar. Demokrasiye geçişte Arap Baharı'nın ümidi olan Tunus devrimini baltalamak isteyenler, fitneyi ve şiddeti körükleyerek ülkeyi iç savaşa sürüklemeyi arzu ediyorlar."

Başbakan Arayd, İbrahimi'nin öldürülmesinden sonra değişik kesimlerden yapılan şiddet ve sokağa dökülme çağrılarını kınadığını, partilerin ve sivil toplum örgütlerinin bu çağrılara icabet etmemeleri gerektiğini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.