Tüketen değil üreten ekonomiye geçilmeli

Tüketen değil üreten ekonomiye geçilmeli

Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, “Üretime değil tüketime dayalı bir ekonomik politikanın gelip dayanacağı son nokta burasıdır. Aslında Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir" dedi

Saadet Partisi Karatay ilçe Eylül Ayı Divan Toplantısı parti il binasında gerçekleştirildi. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç’un katılımı ile gerçekleştirilen divan toplantısında Karatay İlçe Başkanı Ali Genç ve yönetimi, Meram İlçe Başkanı Şuayip Koçak ile çok sayıda partili katıldı. Yoklama ve raporların okunmasının ardından söz alan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, “Vatandaş hükümetin aldığı yanlış kararların ceremesini çekiyor. Vatandaştan yastık altındakileri çıkartın diyorlar. Ne için? Rantiyeden aldıkları borçlar için. Altınların bozdurulması vatandaşın derdine çare olmuyor. Şu an hala Kemal Derviş yasaları uygulanıyor. Mevcut iktidar Kemal Derviş’i Türkiye’ye davet etti. O ise gelmeme gerek yok. Benim yapacaklarımı çok güzel bir şekilde uyguluyorsunuz dedi. Maalesef bu uygulanan politika rantiyeciye yaramaktadır” dedi.

3-5.jpeg

AĞIR SANAYİYİ BİZ YAPTIK

Ülkemizdeki neredeyse tüm ağır sanayi yatırımları Milli Görüş’ten çıkmıştır diyen Oruç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1974’lü yıllarda ve sonraki süreçlerde, ülkenin kalkınmasına öncülük eden Kalkınma ve Yatırım Bankası çok büyük hizmetlere vesile olmuş. Ne yazık ki Ak Parti göreve gelince kapatılmıştır. Yıllar geçiyor, şimdi kapattıklarını harekete geçirmeye çalışıyorlar. Bizim inancımıza göre rızık arzdadır. Siz onu helal yollardan kazanacaksınız, yatırım yapacaksınız. Şimdi adeta yapılan tüm işlerde faiz var, besmele yok. Cenab-ı Hakk bereket vermiyor. Yaşanılan sıkıntıların tek bir sebebi var. Yaratanın emir ve yasaklarına uymamamız. Kendi özümüze dönmek zorundayız. Bizim sıkıntılarımızı başkaları çözemez. Hükümet üretim ekonomisine geçeceğim diyor ama bir icraat göremiyoruz.”

GEÇİM SIKINTISI ARTIYOR

3-3-001.jpeg

Daha sonra söz alan Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç de, “Ülke gündemi gerçekten çok yoğun neredeyse gündemi takip edemiyoruz. Bir gündem bitmeden kendimizi bir başka gündemin içerisinde bulabiliyoruz. Gündemler haftalık değil, günlük hatta saatlik bile değişebiliyor. Şu an ülkemizin gündemini en çok meşgul eden konulardan bir tanesi de ekonomidir. Aslında sadece ekonomi sıkıntılı değil, ülkemizin birçok sıkıntısı var” dedi. “Ekonomik sıkıntılar insanımızı en fazla etkileyen unsurların başında geliyor” diyen Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçim sıkıntısı her geçen gün daha hissedilir bir hal almaya devam ediyor. Ama ne gariptir ki bu sıkıntıların sorumlusu daima dışarıda, dış güçlerde aranıyor. Elbette dış güçlerinde bunlarda etkisi vardır ama asıl sorun bizim bugüne kadar izlediğimiz yanlış ekonomik politikalarda, israfa dayalı, gösterişe şatafata dayalı, borca dayalı bir ekonomik politika izlememizdedir. Üretime değil tüketime dayalı bir ekonomik politikanın gelip dayanacağı son nokta burasıdır. Aslında Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir. Bu bir sonuçtur. Yıllardan beri kardeşane bir şekilde uyarılarımız hep art niyetli olarak göz ardı edildi. Düşmanlıkla, ihanetle suçlandık ama biz yine bu doğru bildiğimiz hak bildiğimiz uyarılarımızı yapmaya devam edeceğiz.”

İSRAF EKONOMİSİNDEN KURTULMAMIZ LAZIM

AK Parti’ye yaptıkları hizmetler için teşekkür ettiklerini söyleyen Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Elbette birçok hizmetler yaptı. Bunları inkâr etmiyoruz. Ama bu yol, hastane, köprü yatırımlarının hepsi illaki olmazsa olmaz yatırımlar değil sadece insan hayatını rahatlatan yatırımlardır. Elbette bizim paramız varsa bu gibi yatırımların yapılması insanımızın bu hizmetlerden faydalanması hepimizin arzusudur. Ama biz bu yatırımları kendi öz sermayemizle değil, dışarıdan faizli kredi bularak yapıyoruz. Bunların birçoğu gelir getiren yatırımlar değil bilakis götüren yatırımlardır. Bu israf ekonomisinden bir an önce kurtulmamız lazımdır. İtibardan tasarruf olmaz diyerek her tarafa devasa binalar, saraylar dikerek, onlarca uçak alarak itibar sağlamaya çalışılıyor, bunlarla itibar sağlanmaz. İtibar, büyüklük saraylarla devasa yeni kamu binaları ile uçaklarla onlarca yüzlerce lüks arabalarla olmaz üretim ile olur. Biz Türkiye olarak 16 yıl boyunca kazançlarımızı hatta aldığımız kredileri bile binalara betonlara harcadık. Bu sebeple Gayrimenkul ve arsa fiyatları da fahiş şekilde artmış oldu. Genel Başkanımızın Temel Karamollaoğlu'nun paylaştığı tavsiyeler le sözlerimi bitiriyorum. Denk bütçe yapmadan faiz lobisini engelleyemezsiniz. Üretim ve ihracat seferberliği başlatmadan ekonomiyi düzeltemezsiniz. Her işin başına, önce ahlak ve maneviyat düsturunu koymadan haksızlığı ve ahlaksızlığı önleyemezsiniz. Şahsiyetli bir dış politikaya geçmeden sözü dinlenir bir devlet haline gelemezsiniz. Havuz sistemini kurmadan sömürüyü önleyemezsiniz.”

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.