TÜFAD’dan uyarı

TÜFAD’dan uyarı

Futbol Antrenörleri Derneği, teknik adam ve antrenörleri uyardı. Federasyon tarafından belirlenen esaslar dışında hiçbir teknik adam kulüp veya kuruluşta teknik direktörlük yapamayacak

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Genele merkez yönetimi, teknik adamları eğitim ve amatör takım çalıştırıcılarını uygulamalar konusunda uyardı. B konudaki ilgili yazı Tüfad’ın Konya şubesi internet sitesinde yayınlandı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yayınlanarak yürürlüğe giren Teknik Adamların Eğitimi ve Sınıflandırılması talimatında belirtilen esaslar dışında hiç kimse, bir kulüp veya kuruluşta teknik adam görevlerini üstlenemeyecek. Teknik adamlar, ilgili kulübün statüsüne uygun kategorideki teknik adam lisansı, TFF’nin izni ve taraflar arasında imzalanmış bir sözleşme mevcut olmaksızın, bir futbol takımını fiilen müsabakaya hazırlayamayacak, yönetemeyecek ve yönlendiremeyecek.

Teknik adamların isimleri, değişik unvanlarla (yönetici, profesyonel futbol yöneticisi, genel kaptan, genel sekreter) gibi, müsabaka isim listesine yazılamayacak. Teknik adamlar TFF’ye tescil ettirdikleri sözleşmeyle kararlaştırılmış görevden başkaca bir görevi fiilen icra edemeyecekler ve başkaca bir sıfatla müsabaka isim listesine yazılamayacaklar. 13. Maddenin 1.ve 2. fıkra hükümlerinin ihlali halinde, ilgili teknik adamlar hakkında an az 1 yıl süreyle hak mahrumiyeti cezası verilebilecek. İhlalin devamı veya tekrarı halinde, çalışma izni süresiz olarak geri alınacak.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yayınlanan 2009-2010 sezonu amatör futbol liglerinde uygulanacak esaslar kitapçığına göre; Teknik adamların amatör kulüplerle yapmış oldukları sözleşmelerin bitiş tarihi lig kategorilerine göre 31 Aralık veya 31 Mayıs olarak yapılması zorunlu hale getirildi. Yerel liglerde o sezona ait müsabakalar bu tarihten sonra devam ediyorsa sözleşmeler müsabakalar sonuçlanıncaya kadar geçerli olacak. Büyükler, U19, U15, U14, ve U13 kategorilerinde Türkiye şampiyonasına katılan kulüplerin Teknik adamları sözleşmelerini yenilemek zorundadır. Yenilenen Sözleşme yukarıda belirtilen şampiyonalar sonuçlanıncaya kadar geçerli olacaktır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.