TSYD'li atletler Darıca'yı fethetti

TSYD'li atletler Darıca'yı fethetti

Darıca yarı maratonu koşuldu ve Konya TSYD Spor kulübü sporcuları iki ikincilik ve bir dördüncülük aldı.

Darıca yarı maratonu koşuldu ve Konya TSYD Spor kulübü sporcuları iki ikincilik ve bir dördüncülük aldı. Kocaeli'nin Darıca İlçesi Belediyesi ve Atletizm Federasyonu tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Darıca yarı maratonuna, 15 ülkeden bin 150 sporcu katıldı. koşuldu. Maratonda kadın ve erkeklerde Kenyalı atletler rakiplerini geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıktı. Halk Koşusu'nda ise yaşlı- genç yaklaşık 4 bin kişi 3 kilometrelik parkuru koşarak bu heyecana ortak oldu.

Uluslararası Darıca yarı maratonunda erkeklerde birinciliği Kenyalı Edwin Kibet, ikinciliği yine Kenye'dan Evans Kiplagat, üçüncülüğü ise Fas'tan Abdelhadi El Mouaziz kazandı. Kenyalı Edwin Kibet 1: 02: 23 lük derecesiyle parkur rekorunu kırdı. Kadınlarda Kenya'dan Visiline Jepkesho 1: 11: 50 lik derecesiyle birincilik ipini göğüsledi. Türk sporcu Burcu Büyükbezgin ikinci olurken, Ümmü Kiraz üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Darıca yarı maratonunda Konya Türkiye Spor Yazarları ve Spor Kulübü Derneği sporcuları yaş kategorilerinde iyi derecelerle döndüler. Erkekler genel sıralamasında 35. olan Seyfi Atamer 50-54 yaş grubunda ikinci, kadınlar genel sıralamasında 4. olan Ayşe Dudu Kalkan ise 60-64 yaş kategorisinde ikinci sırada yer aldı. 65-69 yaş kategorisinde de Mustafa Ayvacı 4. oldu. Atletler para ve madalya ile ödüllendirildi. Yarışlara Konya Veteranlar kulübünden katılan sporcular ise yaş kategorilerinde ilk 3’e giremedi.

TSYD Spor Kulübü Başkanı Recep Çınar, kulüp olarak amaçlarının Türk sporuna hizmet olduğunu söyleyerek sadece atletizmde değil su topu, tekvando, yüzme ve satranç branşlarında faaliyetlerini sürdürdüklerinin altını çizdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.